Trailer 'Ghostbusters' meest gehate filmtrailer ooit

YouTubers zijn geen fan van de nieuwe Ghostbusters-film. De remake van de filmhit uit de jaren 80 heeft een compleet vrouwelijk Ghostbuster-team en dat staat veel kijkers kennelijk niet helemaal aan. Op YouTube is de trailer van de nieuwe Ghostbusters de meeste gehate filmtrailer ooit.

Ruim 500.000 YouTubers hebben de officiële trailer van de film met onder anderen Melissa McCarthy en Kristen Wiig een 'duim omlaag' gegeven. Daar staan 'slechts' een krappe 200.000 'duimpjes omhoog' tegenover. Een van de YouTube-gebruikers laat in een reactie weten dat hij de trailer zo slecht vindt, dat hij een extra account heeft aangemaakt voor een tweede dislike.

Sommige reacties zijn zorgwekkend, omdat ze niet gaan over de film zelf, maar over de vrouwelijke cast. "De jongens hebben hun kans gehad, nu gaan we zien hoe de meisjes het ervan afbrengen. Simpel antwoord: het verknoeien!" schreef iemand. "Dit is droef, de feministen laten weer van zich horen. Hopelijk is dit een late aprilgrap", klonk het elders. "Sommige dingen zijn gewoon niet gemaakt voor vrouwen", schreef nog iemand. Vrouwenhaters lijken zich dus helemaal uit te leven, al vinden sommigen de trailer gewoon niet grappig, ongeacht de vrouwelijke cast.

Overigens zijn er genoeg andere filmpjes die bij het grote publiek nog slechter in de smaak vallen, maar het gaat in dat geval niet om filmtrailers. Muziekclips zorgen doorgaans voor veel dislikes. Vooral artiesten als Justin Bieber, PSY en Miley Cyrus kunnen op een flinke lading 'haters' rekenen.

'Ghostbusters' verschijnt op 10 augustus in de Belgische zalen.

Lees meer