ANP

Trailer "November 13 - Attack on Paris": Netflix komt met docu over aanslagen

Vanaf 1 juni zal op Netflix een driedelige documentaire te bekijken zijn over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De streamingdienst heeft vandaag een trailer vrijgegeven van de docu. 

In "13 november - Attacks on Paris" focussen de makers Jules en Gédéon Naudet op getuigenissen van tientallen overlevenden. "Ze diepen de persoonlijke verhalen achter de terreuraanslagen uit", aldus Netflix. Het gaat zowel om mensen die de aanslagen hebben overleefd als om hulpverleners, politie en regeringsleden. Zo getuigt ook de voormalige Franse president François Hollande. 

Bij de aanslagen van 13 november kwamen 129 mensen om het leven. De gruwelijke avond begon met een aanslag op het voetbalstadion Saint-Denis. De meeste slachtoffers vielen in de concertzaal Bataclan. Ook verschillende restaurants werden aangevallen door terroristen. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Denijs

    Hebben ze hier toelating voor van de acteurs ? :)

  • camie boel

    Jules en Gédéon Naudet overleefden beiden de aanslagen van 11 september 2001. ze waren op stap met de brandweer van New York om een documentaire over hen te maken als eindwerk. Na weken zonder al te veel nieuws filmden zij de eerste beelden van de aanslagen en maakten de documentaire 9/11. Deze documentaire belooft echt goed te worden!

Lees meer