3 Kit Harington stapt over van één grote franchise naar de andere.
Photo News Kit Harington stapt over van één grote franchise naar de andere.

Van ‘Game Of Thrones’ naar Marvel: Kit Harington stapt samen met Angelina Jolie in nieuwe monsterfranchise

‘Game Of Thrones’-hoofdrolspeler Kit Harington, die we acht seizoenen lang aan het werk zagen als Jon Snow, ruilt de ene grote franchise voor de andere. Hij heeft een rol te pakken in ‘The Eternals’, de eerste film rond het nieuwe superheldenteam van Marvel Studios. Zijn tegenspeelster wordt niemand minder dan Angelina Jolie.

Je moet het hem nageven, overstappen van één monsterfranchise naar de andere is niet evident. Niet veel acteurs deden het hem voor. Denk bijvoorbeeld maar aan Daniel Radcliffe die voor altijd Harry Potter zal blijven in het collectieve geheugen, en zo vastgeroest raakte aan die rol. Haringtons belangrijkste ‘Game Of Thrones’-collega, Emilia Clarke, schopte het voorlopig ook nog niet verder dan een kerstfilm.

Ook op persoonlijk vlak was het voor Harington geen evidentie om verder te gaan na ‘Game Of Thrones’. Het einde van de reeks viel hem zwaar en zorgde voor een groot zwart gat in zijn leven. Dat zette hem aan tot drinken, en leverde hem uiteindelijk zelfs een alcoholprobleem op. Maar zelfs na een depressie en een opname in een psychiatrische instelling heeft Kit zich volledig herpakt. 

Géén krachten

Van HBO naar Marvel, het is geen slechte ruil. Kit zal de rol van Dane Whitman gaan spelen, een personage zonder superkrachten. Naast hem zien we onder andere Angelina Jolie, die één van de helden speelt, én zijn ‘Game Of Thrones’-collega Richard Madden. Ook die laatste maakt wel deel uit van het superheldenteam. 

‘The Eternals' speelt zich voor het begin van de huidige Marvel-films af. De laatste verhaallijn uit het Marvel Cinematic Universe eindigde met ‘Avengers: Endgame’, die sinds kort ook de box office-recordhouder aller tijden is. Aan centen zal het Kit dus ook niet ontbreken. 

‘The Eternals’ verschijnt vanaf 6 november 2020 in de bioscopen. 

3 Kit Harington als Jon Snow in ‘Game Of Thrones’.
AP Kit Harington als Jon Snow in ‘Game Of Thrones’.
3 Angelina Jolie maakte tijdens San Diego Comic Con bekend dat ze één van de hoofdrollen in ‘The Eternals' zou vertolken.
Chris Pizzello/Invision/AP Angelina Jolie maakte tijdens San Diego Comic Con bekend dat ze één van de hoofdrollen in ‘The Eternals' zou vertolken.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lore Kluwer

    Emilia Clarke al in Terminator én in Star Wars. Toegegeven, Genisys en Solo waren niet super, maar het zijn twee bekende franchises.

  • WILLY ZACHEL

    Die Angelina ziet er nu toch niet erg gezond uit ?

Lees meer