14 Dit zijn alle échte Disneyprinsessen op een rij.
YouTube/Instagram Dit zijn alle échte Disneyprinsessen op een rij.

Van Sneeuwwitje tot Moana: dit zijn de stemmen achter alle Disney-prinsessen

De nieuwe Disneyfilm ‘Ralph Breaks The Internet’ speelt vanaf vandaag in de zalen, maar zelfs voor de première was hij al razend populair. Dat komt omdat alle Disneyprinsessen voor het eerst samen in een film te zien zijn.

14 Alle prinsessen komen samen in 'Ralph Breaks The Internet'.
YouTube Alle prinsessen komen samen in 'Ralph Breaks The Internet'.

Om het af te maken werden de meeste prinsessen opnieuw vertolkt door de actrice uit hun originele film. Dit zijn alle Disneyroyals in het echt!

Ariel uit ‘The Little Mermaid’ 

14 Jodi Benson is de kleine zeemeermin.
YouTube/Instagram Jodi Benson is de kleine zeemeermin.

Jodi Benson (57) werd vereeuwigd als de stem van de roodharige zeemeermin Ariel in 1989. Voor ze terugkeerde als Ariel in ‘Ralph Breaks The Internet’ was ze ook al te zien in de Disneyfilm ‘Enchanted’. Ze is vandaag nog steeds aan de slag als zangeres. 

Belle uit ‘Beauty And The Beast’

14 Paige O'Hara speelde de rol van Belle.
YouTube/Instagram Paige O'Hara speelde de rol van Belle.

Paige O’Hara (60) werd onsterfelijk als de mooie Belle uit ‘Beauty And The Beast’. Ze speelde de rol voor het eerst in 1991. 

Jasmine uit ‘Aladdin’ 

14 Lea Salonga is de stem van prinses Jasmine.
YouTube/Instagram Lea Salonga is de stem van prinses Jasmine.

Lea Salonga (47) is de stem die je nog kent uit ‘A Whole New World’, één van de meest populaire Disneyliedjes aller tijden. Ze zong het duet samen met hoofdrol Brad Kane, die de rol van Aladdin op zich nam in de film uit 1992.

Pocahontas

14 Irene Bedard sprak de stem van Pocahontas in.
Disney/Instagram Irene Bedard sprak de stem van Pocahontas in.

Irene Bedard (51) is ‘Pocahontas’. De film uit 1995 toonde hoe de Indiaanse prinses vocht voor de ware liefde. De vrouw achter het bekende liedje ‘Colors Of The Wind’ is echter iemand anders. Judy Kuhn (60) nam de zangstem van de prinses voor haar rekening. Het was Bedard die terugkeerde voor ‘Ralph Breaks The Internet’. 

Mulan

14 Ming Na Wen speelde de spreekstem van Mulan.
Disney/Instagram Ming Na Wen speelde de spreekstem van Mulan.

Is Mulan een prinses of niet? In de harten van ware Disneyfans bestaat er geen twijfel over. De iconische rol van het Chinese meisje dat haar haren afsnijdt om stiekem bij het leger te gaan en zo haar vader te redden, wordt gespeeld door Ming-Na Wen (55). De zangstem wordt echter verzorgd door... Lea Salonga (47). Wacht, hebben we haar al niet een keertje ontmoet in deze lijst? Zeker. Salonga was en is een geliefde artieste binnen The Walt Disney Company. Ze speelde naast Mulan (1998) ook de rol van Jasmine en sprak hier en daar nog wat andere stemmetjes in voor het bedrijf. Beide actrices maken hun opwachting in ‘Ralph Breaks The Internet’. 

Merida uit ‘Brave’

14 Merida werd vertolkt door de Schotse Julie Fowlis.
Disney/Instagram Merida werd vertolkt door de Schotse Julie Fowlis.

De dappere prinses Merida uit ‘Brave’ werd vertolkt door de Schotse Julie Fowlis (40). Disney vond het belangrijk om een echte Schotse te casten voor de animatiefilm die zich afspeelt in de Highlands. Fowlis speelde Merida voor het eerst in 2012.

Rapunzel uit ‘Tangled’

14 Mandy Moore speelt de rol van Rapunzel.
YouTube/AFP Mandy Moore speelt de rol van Rapunzel.

De bekende zangeres en actrice Mandy Moore (34) nam de rol van Rapunzel voor haar rekening in de film ‘Tangled’ uit 2010. Het bekendste nummer uit de prent is ‘I See The Light’, dat ze zingt met haar tegenspeler, Zachary Levi. 

Tiana uit ‘Princess And The Frog’

14 De rol van Tiana werd vertolkt voor Anika Noni Rose.
Disney/AFP De rol van Tiana werd vertolkt voor Anika Noni Rose.

Tiana, de allereerste zwarte prinses in het Disney-universum, verscheen in 2009 en werd gespeeld door Anika Noni Rose (46). De actrice uit de VS keerde terug voor ‘Ralph Breaks The Internet’, maar kon jammer genoeg niet bij de première zijn om samen met de andere ‘prinsessen’ te poseren voor de camera’s. 

Anna en Elsa uit ‘Frozen’

14 Kristen Bell en Idina Menzel zijn Anna en Elsa in 'Frozen'.
Disney/Instagram Kristen Bell en Idina Menzel zijn Anna en Elsa in 'Frozen'.

Ook prinses Anna en koningin Elsa keren terug met behulp van hun originele actrices: Kristen Bell (38) en Idina Menzel (47). Kristen is een doorwinterd actrice die al sinds haar kinderjaren aan de bak is, en Menzel is een bekende musicalster. Samen vormen ze een sterk team. 

Vaiana of Moana

14 Auli'i Cravalho speelt Moana.
YouTube/Getty Auli'i Cravalho speelt Moana.

Prinses Moana, in het Nederlands beter bekend als Vaiana, werd vertolkt door de jonge actrice Auli’i Cravalho (18). Cravalho werd geboren in Kohala, Hawaii. 

Niét originele actrices

Assepoester uit ‘Cinderella’

Assepoester-actrice Ilene Woods overleed in 2010. Ze werd vervangen door de Amerikaanse stemactrice Jennifer Hale.

14 In de film horen we Jennifer Hale als Assepoester.
YouTube In de film horen we Jennifer Hale als Assepoester.

Doornroosje uit ‘Sleeping Beauty’

De ondertussen 88-jarige Mary Costa keerde niet terug als de slapende prinses. Zij werd voor de gelegenheid vervangen door professionele stemactrice Kate Higgins. 

Sneeuwwitje uit ‘Snow White’

De originele stem uit ‘Snow White’ was Adriana Caselotti. Gezien zij in 1997 het leven liet, werd ze in ‘Ralph Breaks The Internet’ vervangen door Pamela Ribon, een Amerikaanse screenwriter, auteur en actrice. 

14 De actrices die de prinsessenstemmen inspraken voor de film kwamen samen naar de première. Van links naar rechts zien we Irene Bedard (Pocahontas), Kate Higgins (Doornroosje), Jennifer Hale (Assepoester), Jodi Benson (Ariël, alias ‘De Kleine Zeemeermin’), Mandy Moore (Rapunzel), Sarah Silverman (Vanellope von Schweetz), Ming-Na Wen (Mulan), Paige O'Hara (Belle), Linda Larkin (Jasmine), Auli'i Cravalho (Vaiana) and Pamela Ribon (Sneeuwwitje).
AFP De actrices die de prinsessenstemmen inspraken voor de film kwamen samen naar de première. Van links naar rechts zien we Irene Bedard (Pocahontas), Kate Higgins (Doornroosje), Jennifer Hale (Assepoester), Jodi Benson (Ariël, alias ‘De Kleine Zeemeermin’), Mandy Moore (Rapunzel), Sarah Silverman (Vanellope von Schweetz), Ming-Na Wen (Mulan), Paige O'Hara (Belle), Linda Larkin (Jasmine), Auli'i Cravalho (Vaiana) and Pamela Ribon (Sneeuwwitje).
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Oscar Geeroms

    Alladin en Jasmine zijn Scott Weinger en Linda Larkin, Brad Kane en Salongo zijn enkel de zangstemmen.

  • Shakira moessa

    Sommige lijken echter op hun personage..

Lees meer