Who ya gonna cast? Vrouwelijke Ghostbusters-film in de maak

De geruchtenmolen die al ettelijke tijd draaiende was rond de nieuwe Ghostbusters-remake, is dan toch tot stilstand gekomen. Met een verrassend resultaat tot gevolg, want de hoofdpersonages worden dit keer vertolkt door ... vier vrouwen.

Voor de nieuwe heldinnen van dienst kunnen we rekenen op Kate McKinnon, Leslie Jones, Melissa McCarthy en Kristen Wiig. Dat maakte regisseur Paul Feig (ja, die van Bridesmaids) gisteren bekend op Twitter met een niet mis te verstane foto.

Het initiële plan voor de film bestond eruit de originele acteurs te recycleren in een 30 jaar later-verhaal, maar dat was buiten Bill Murray - die weigerde mee te werken aan een derde film - en de dood van Harold Ramis gerekend. Nu ja, their loss is our gain want de vrouwelijke cast ziet er veelbelovend uit. Zo waren McCarthy en Wiig beiden al te zien in Feigs vorige kaskraker, Bridesmaids. Jones en McKinnon zijn dan weer vaste gezichten van het populaire comedy programma Saturday Night Live (net als de originele acteurs Bill Murray en Dan Aykroyd overigens).

Fun fact: om de Hollywood stereotypes tegen te gaan werd bewust gekozen voor een vrouwelijke cast met een gemiddelde leeftijd van boven de 30. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen, toch? Hoewel de meningen rond de vrouwen only-cast voorlopig erg verdeeld zijn, is er toch één ding zeker: de outfits zullen er alvast een stuk beter uitzien.

Lees meer