2 Adèle Haenel
EPA Adèle Haenel

Franse regisseur opgepakt voor aanranding actrice Adèle Haenel, toen ze nog minderjarig was

De Franse regisseur Christophe Ruggia werd dinsdagochtend opgepakt op grond van de beschuldigdiging van aanranding van een minderjarige actrice. Dat bevestigt het parket van Parijs. Begin november 2019 had de Franse actrice Adèle Haenel een klacht ingediend voor “kindermishandeling en seksuele intimidatie” toen ze minderjarig was, aan het adres van de 55-jarige regisseur.

Adèle Haenel, nu dertig jaar oud, vertelde vorig jaar aan nieuwssite Mediapart dat er tijdens de voorbereiding en draaiperiode van de film “Les Diables” sprake was van “voortdurende seksuele intimidatie” van Ruggia. Het misbruik zou volgens haar tussen 2001 en 2004 hebben plaatsgevonden, toen ze twaalf tot vijftien jaar oud was.

Enkele dagen na de berichtgeving van Mediapart startte het parket zelf een onderzoek voor “ongewenste intimiteiten” en “seksuele agressie” tegen een minderjarige jonger dan 15 door “een persoon met autoriteit”. Later diende Haenel ook een klacht in.

De zaak lokte hevige reacties uit in Frankrijk. Haenel kreeg daarbij de steun van heel wat collega’s als Marion Cotillard en Julie Gayet. 

2 Christophe Ruggia
AFP Christophe Ruggia

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Greet Stappers

    Ik begrijp heel goed waarom mensen dit nooit vertellen of zeer lang voor zich houden. Dus toch oppassen om te zeggen dat dit raar is. Het is dat juist dat sommigen tegenhoudt om te praten. Zelfs al zegt men onmiddellijk nadat er iets gebeurt is , wordt men ofwel niet gelooft , ofwel wordt het gebanaliseerd. Nu er zoveel aandacht aan gegeven wordt, zijn er mensen die wel de kracht en de moed hebben om hun verhaal te kunnen doen. En ik heb het echt niet alleen over filmsterren ed.

  • Frans Jeunen

    Wanneer mij iemand misbruik doe ik direct aangifte en niet 10 of 20 jaar later Ik vind dit toch een beetje vreemd

Lees meer