2 Als verzetsleider Leon in '40-45', samen met de jonge Junes Callaert.
Dieter Bacquaert Als verzetsleider Leon in '40-45', samen met de jonge Junes Callaert.

Exclusief voor abonnees

Herbert Flack viert morgen zijn 70ste verjaardag op de bühne van 40-45: "En daarna vakantie tot september"

Herbert Flack wordt morgen 70 en hij viert dat op zijn favoriete plek: het gigantische speelvlak van '40-45'. En het wordt nog specialer, want de musical neemt daarna een pauze tot half september. Fans van Herbert hoeven hem deze zomer echter niet te missen, want vanaf maandag zendt VTM 'Aspe' weer uit.

Herbert Flack is nooit een fan geweest van verjaardagsfeestjes. "Ook deze keer laat ik het aan mij voorbijgaan", zegt hij. "Ik kan die zeventig ook niet vieren, want ik speel zondag (morgen, red.) twee voorstellingen van de spektakelmusical '40-45'. Maar dat deert me niet. Ik voel me altijd goed op het podium. En '40-45' ligt me zeer nauw aan het hart. Niet alleen omdat ik zelf het kind ben van een Britse vader en een Belgische moeder, maar vooral omdat ik in mijn carrière nooit eerder heb meegemaakt wat ik nu al maanden met deze musical beleef. Elke avond treden wij op voor 1.680 mensen, die na afloop euforisch rechtveren voor een staande ovatie. De teller staat nu al op meer dan 700.000 toeschouwers. Ongezien in Vlaanderen. Deze voorstelling maakt mij telkens weer bewust van de impact van theater en dat geeft mij veel voldoening."

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer