6
New Line Cinema / WB

'The Conjuring 2' nóg enger dan zijn voorganger

Patrick Wilson en Vera Farmiga kruipen in 'The Conjuring 2' opnieuw in de huid van de befaamde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Deze keer trekken ze naar Noord-Londen waar ze de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen te hulp schieten, en dan in het bijzonder dochter Janet - die bezeten lijkt.

'The Conjuring' verpletterde in 2013 met 280 miljoen euro wereldwijd aan de bioscoopkassa alle records in het horrorgenre, waardoor een sequel onvermijdelijk was. De films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen met Ed en Lorraine in de hoofdrollen. Zo komt het koppel in de meest huiveringwekkende zaken terecht, zoals een Brits gezin dat al een hele tijd geteisterd wordt door kwaadwillige geesten.

Wilson en Farmiga zeggen dat ze nu meer open staan voor het paranormale dan voor de opnames van de eerste film. "Het is ook een beetje onze job om er voor open te staan", aldus Wilson. "Je kan deze rol niet aannemen als je denkt dat dit allemaal onzin is. Dan kan je er als acteur maar beter mee stoppen."

Believer
Farmiga is het daar helemaal mee eens: "Ik heb de intense verhalen van mensen die gelijkaardige dingen hebben meegemaakt altijd geloofd. En toegegeven: ik ben dol op hun verhalen, maar dat is vooral omdat ik gelukkig zelf nooit zo'n erge dingen heb moeten meemaken." (lacht)

Toch maakten zowel Wilson als Farmiga doorheen de jaren een aantal onverklaarbare dingen mee. Patrick: "Ik heb al wel eens een paar dingen gehoord, maar nooit iets gezien." Farmiga knikt: "Ik heb bovendien al vanalles gevoeld, maar ook nog nooit iets gezien. Ik was een houten tafel aan het oplappen in de schuur toen ik plots een hand op mijn heup voelde. Ik werd weggeduwd, maar toen ik me omdraaide was er natuurlijk niemand te zien. Ik was moederziel alleen. Een geest heb ik echter nooit gezien, maar die hand was al eng genoeg!"

'The Conjuring 2' draait vanaf morgen in de Belgische bioscoopzalen.

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato

6
AFP
6
ap
6
AP
6
ap
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
6
ap

Lees meer