Matthew McConaughey: "Hoe meer geld je verdient, hoe meer 'vrienden' je hebt"

Matthew McConaugh bewijst in 'Gold' nog maar eens dat hij zo veel meer is dan de zeemzoete romcom-acteur die we in de jaren negentig leerden kennen. De Texaan, die drie jaar geleden een volledige transformatie onderging voor zijn rol in 'Dallas Buyers Club' én daar ook nog eens een Oscar voor won, doet nu opnieuw hetzelfde door in de huid te kruipen van Kenny Wells. Wij ontmoetten de acteur in New York om er over zijn nieuwste film te praten.

Wells is een gladde Amerikaanse zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Hij gaat samen met zijn makker Michael Acosta op zoek naar goud in de jungle van Indonesië, wat hen na maandenlang graven een bijzondere vondst oplevert: ze botsen op de grootste goudader ter wereld. De twee ontpoppen zich tot dé supersterren van Wall Street, en daar horen natuurlijk ook heel veel poen, feestjes en vrouwen bij. Toch lijkt hun succes niet van lange duur wanneer jaloerse Wall Street-bonzen het duo maar al te graag ten gronde willen richten...

Verkeerd uitgeven
We hebben allemaal al wel verhalen gehoord van mensen die van de ene op de andere dag stinkend rijk zijn, niet goed weten wat ze met al dat geld moeten doen en - tegen beter weten in - hun volledige fortuin er aan een recordtempo doorjagen. Hoe je het nu draait of keert, geld verandert mensen, en daar is ook McConaughey het mee eens: "Hell yeah! Zonder geld sta je nergens. Geld maakt de mensen niet per sé slecht, maar je kan het wel op de verkeerde manier uitgeven. Je kan er alles doorjagen. Je kan alles opsparen. Je kan het na je dood aan iemand nalaten, maar daar doe je vaak meer slechts dan goeds mee - vooral wanneer je veel te veel geld aan je kinderen geeft."

"Ik ken veel mensen die fantastische dingen met hun geld hebben gedaan. Maar ik ken helaas ook verhalen van gasten die de loterij hebben gewonnen, de scheiding hebben aangevraagd, een drugsprobleem hebben gekregen en het jaar nadien dood waren! Kijk naar al die jonge atleten die plots bakken geld verdienen, die krijgen er meteen ook een heleboel nieuwe 'vrienden' bij. Ach, als je geld hebt, ben jij ook wel degene die brood op de plank kan brengen. Er bestaat een geweldig gezegde in Afrika: als jij degene bent die goede zaken doet, dan mag je het hele dorp bij je thuis verwachten voor het middageten!" (lacht)

Bekijk het volledige TV-interview in bovenstaand filmpje.

'Gold' draait vanaf 5 april in de Belgische bioscoopzalen.

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op Facebook, YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer