Carl Reiner.
Photo News Carl Reiner.

Hollywoodlegende Carl Reiner overleden op 98-jarige leeftijd

De Amerikaanse acteur, regisseur en producent Carl Reiner is maandag op 98-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. Hij stierf een natuurlijke dood. 

Reiner draaide maar liefst zeven decennia mee op het hoogste niveau in Hollywood. Als acteur heeft hij zo'n honderd producties op zijn naam staan. In de jaren zestig was hij vooral bekend van ‘The Dick Van Dyke Show’, die hij ook bedacht en schreef. Ook speelde Reiner in de films ‘It's a Mad, Mad, Mad, Mad, World ‘en ‘The Russians Are Coming, the Russians Are Coming’. Later was hij te zien in de ‘Ocean's’-filmreeks. Zijn meest recente filmrol had hij als stem in ‘Toy Story 4' in 2019.

In de jaren zeventig en tachtig had Reiner veel succes als regisseur en schrijver. Hij schreef mee aan en regisseerde een aantal van Steve Martins grootste successen, waaronder ‘The Jerk’. Ook regisseerde hij komedies als ‘Where's Poppa?’, ‘Oh, God!’ en ‘All of Me’.

Prijzen

In zijn langlopende carrière werd Reiner meermaals bekroond met prestigieuze prijzen. Zo heeft hij onder meer negen Emmy Awards, een Grammy Award en The Mark Twain Prize for American Humor gewonnen.

Reiner was 65 jaar getrouwd met Estelle, tot ze in 2008 op 94-jarige leeftijd overleed. Samen hadden ze drie kinderen: Annie (71), Lucas (60) en Rob (73). Die laatste is ook een grote naam in Hollywood. Hij regisseerde onder meer klassiekers als ‘When Harry Met Sally’ en ‘The Princess Bride’.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • José Gonzales

    RIP top acteur.

Lees meer