Imanuelle Grives moet zich verantwoorden voor handel in verdovende middelen op Tomorrowland. Ze werd op 21 juli met een grote hoeveelheid drugs betrapt. Bij een huiszoeking werden nog meer verdovende middelen aangetroffen. Grives verklaarde dat ze zich op een acteerrol aan het voorbereiden was.
ANP Kippa Imanuelle Grives moet zich verantwoorden voor handel in verdovende middelen op Tomorrowland. Ze werd op 21 juli met een grote hoeveelheid drugs betrapt. Bij een huiszoeking werden nog meer verdovende middelen aangetroffen. Grives verklaarde dat ze zich op een acteerrol aan het voorbereiden was.

Imanuelle Grives, die betrapt werd met drugs op Tomorrowland, wordt voorlopig vrijgelaten

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) mag de gevangenis van Antwerpen verlaten. Haar advocaat had een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidstelling ingediend en de rechtbank is daar vandaag op ingegaan. Ze moet wel eerst nog een borgsom van 5.000 euro betalen. 

Enkele weken geleden besloot de Antwerpse raadkamer nochtans dat de actrice tot aan de eerste behandeling van haar rechtszaak in voorhechtenis moet blijven. Nu die datum daarvoor bekend is, 19 september, heeft ze bij de behandelende rechtbank een verzoek ingediend om toch voorlopig naar huis te kunnen. En dat werd dus goedgekeurd. 

Borgsom

Wel moet eerst de borgsom worden overgemaakt. Van zodra het bedrag op de rekening van de Deposito- en Consignatiekas staat, wordt Grives vrijgelaten. “Het kan dus nog wel enkele dagen duren voor ze effectief weer naar huis mag gaan”, zegt haar nieuwe Belgische advocaat John Maes. Hij vraagt in een persmededeling om de rust en de privacy van zijn cliënte te respecteren. “Er wordt op dit ogenblik geen verdere commentaar gegeven over deze zaak”, klinkt het. Maes liet eerder in een korte reactie weten “dat hij de zaak tot normale proporties heeft teruggebracht”. 

Filmrol

Volgende week staat Grives voor het eerst echt voor de rechter, maar dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. De Rotterdamse hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. In principe kan ze op vrije voeten blijven tot een eventuele veroordeling.

Grives werd 21 juli op dancefestival Tomorrowland betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak: meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ze bekende drugs te hebben verkocht op het festival en kwam later met de opmerkelijke verklaring dat ze dat deed om te oefenen voor een filmrol. Die crime-film in kwestie heet ‘Suriname’ en wordt ondertussen opgenomen zonder haar. 

Het gerecht vindt de rol van Grives geen excuus voor drugshandel. “Dat is onmogelijk een verschoningsgrond voor het verhandelen van drugs. Op geen enkele manier, niet met de hoeveelheden die ze op zak had”, zei woordvoerder Stephanie Chomé van het parket van Antwerpen eind juli.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jos beverke

    Die zien ze op de rechtbank niet meer terug!

  • Annie Broeckx

    Ze heeft de rechter beloofd dat hij een bijrol krijgt .

Lees meer