11 Annelien Coorevits en Ruth Beeckmans geven Baloe een dikke knuffel. "Ik heb de dikste buik", lacht de actrice.
Dieter Bacquaert Annelien Coorevits en Ruth Beeckmans geven Baloe een dikke knuffel. "Ik heb de dikste buik", lacht de actrice.

IN BEELD. Annelien Coorevits en Ruth Beeckmans genieten van ‘The Lion King & Jungle Festival’ in Disneyland Paris

Heel de zomer lang staat Disneyland Paris in het teken van de legendarische animatiefilms ‘De Leeuwenkoning’ en ‘Jungle Book’ tijdens ‘The Lion King & Jungle Festival’. En tijdens de opening kregen Simba en Baloe het fijne gezelschap van Annelien Coorevits en de hoogzwangere Ruth Beeckmans. Zij mochten zich van hun meest swingende kant tonen.

Kleurrijke decors, exotische sferen en temperaturen, weelderige natuur, het opzwepende geluid van tamtams. Meer is er niet nodig om de Afrikaanse savanne en Indiase jungle naar Disneyland Paris te krijgen voor ‘The Lion King & Jungle Festival’. “De decoratie is echt fenomenaal en we vielen van de ene verbazing in de andere”, zegt Annelien Coorevits die echtgenoot Olivier Deschacht en hun kinderen Elena (8) en Luís (4) meenam. “Je weet niet waar eerst te kijken. Vooral de jongste, voor wie het de eerste keer Disneyland Paris was, heeft zijn ogen serieus de kost gegeven.”

Het gloednieuwe festival pakt uit met enkele spectaculaire shows. In ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ brengen zangers, dansers en acrobaten beroemde scènes uit De Leeuwenkoning weer helemaal tot leven, maar wel met een originele twist. En ook de bekende hits uit die film, waaronder ‘The Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’, mogen niet ontbreken op het podium. “Oké, ik beken: ik heb een traantje weggepinkt tijdens deze show”, aldus de hoogzwangere Ruth Beeckmans die samen met dochtertje Charlie-Sue (6) nog eens afzakte naar Disneyland Paris voor ze in september bevalt. “Vooral tijdens ‘The Circle of Life’. Als kind heb ik De Leeuwenkoning zoveel gezien, maar voor het eerst begreep ik waarover het ging. We proberen allemaal ons plekje te vinden tot het klopt. En de combinatie van prachtige muziek, adembenemende kostuums, geweldige acrobatie en zwanger zijn hebben mijn gevoelige snaar geraakt.”

Djembé

Naast ‘Timon’s MataDance’, waarbij Timon de gasten de geksten danspassen aanleert terwijl Pumba de beste flauwe moppen vertelt, is er ook aan de fans van Baloe en Koning Lowietje gedacht. Tijdens de extravagante muziekshow ‘The Jungle Book Jive’ worden de bezoekers op sleeptouw genomen door de Indiase jungle én mogen jong en oud hun danskunsten tonen op ‘The Bary Necessities’. “Het is onmogelijk om stil te blijven staan op deze muziek”, klinkt het bij Annelies. “Ik dans graag, maar heb helaas weinig ritme. Als ze me ooit zouden vragen voor Dancing With The Stars, dan zullen ze veel werk aan mij hebben.” (lacht) En voor wie maar geen genoeg krijgt van deze opzwepende muziek kan zich in het ‘Djembe Joy’-dorp verder uitleven. Of zelfs leren drummen op een traditionele Afrikaanse djembé.

Het hoogtepunt voor de BV’s was natuurlijk de ontmoeting met één van de figuren uit The Lion King en The Jungle Book. Ruth mocht veel lawaai maken aan de zijde van Timon en Rafiki, net als Waalse zanger Loïc Nottet die grote fan is van Disney. Ook beer Baloe maakte zijn opwachting en genoot volop van het charmante gezelschap van Ruth en Annelien. Die laatste poseerde eerder die dag al met Mickey Mouse in zijn safari-outfit.

The Lion King & Jungle Festival vindt plaats tot en met 22 september in Disneyland Paris. Meer info via disneylandparis.be 

11 Annelien Coorevits toont zich samen met Luís en Elena van haar sterkste kant. "Een uitstap die we nog lang zullen koesteren."
Dieter Bacquaert Annelien Coorevits toont zich samen met Luís en Elena van haar sterkste kant. "Een uitstap die we nog lang zullen koesteren."
11
Dieter Bacquaert
11
Dieter Bacquaert
11 Het gezin van Annelien en Olivier op de foto met Mickey Mouse. "Hij blijft toch tot de verbeelding spreken.”
Dieter Bacquaert Het gezin van Annelien en Olivier op de foto met Mickey Mouse. "Hij blijft toch tot de verbeelding spreken.”
11 Gekke bekken en djembé spelen aan de zijde van Timon en Rafiki: Ruth Beeckmans kan het allemaal. "Ik word hier zo gelukkig van.”
Dieter Bacquaert Gekke bekken en djembé spelen aan de zijde van Timon en Rafiki: Ruth Beeckmans kan het allemaal. "Ik word hier zo gelukkig van.”
11 Charlie-Sue, het dochtertje van Ruth Beeckmans, is ongetwijfeld de schattigste leeuwin van de avond. "Mooi om te zien hoe intens zij dit allemaal beleeft."
Dieter Bacquaert Charlie-Sue, het dochtertje van Ruth Beeckmans, is ongetwijfeld de schattigste leeuwin van de avond. "Mooi om te zien hoe intens zij dit allemaal beleeft."
11 Mickey Mouse - hier met Loic Nottet - trok zijn meest avontuurlijke outfit aan en nam ook een verrekijker mee.
Dieter Bacquaert Mickey Mouse - hier met Loic Nottet - trok zijn meest avontuurlijke outfit aan en nam ook een verrekijker mee.
11 Als je op de foto gaat met figuren uit The Lion King, dan zet je maar beter een Simba-pet op. Dat vindt alleszins zanger Loïc Nottet.
Dieter Bacquaert Als je op de foto gaat met figuren uit The Lion King, dan zet je maar beter een Simba-pet op. Dat vindt alleszins zanger Loïc Nottet.
11
Dieter Bacquaert
11 In totaal werd er 2,5 jaar gewerkt aan 'The Lion King: Rhythms of the Pride Lands'. Op het podium staan dertig artiesten.
Dieter Bacquaert In totaal werd er 2,5 jaar gewerkt aan 'The Lion King: Rhythms of the Pride Lands'. Op het podium staan dertig artiesten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer