5 Fotoalbums
RV Fotoalbums

IN BEELD. Fotograaf bezoekt de plaatsen van zijn favoriete albumcovers

Fotograaf Jurgen Vantomme is aan een leuke reeks bezig. Hij gaat telkens met een van zijn favoriete albums naar de plaats waar de foto op de hoes getrokken is en neemt een nieuwe foto.

Vorige week was dat bijvoorbeeld een foto van het ‘Magnificent Tree’-album van Hooverphonic. het album betekende de grote doorbraak voor de band rond Alex Callier. Met singles als ‘Mad About You” en ‘Jackie Cane’ stond het album 107 weken in de Vlaamse Ultratop.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zo trok Vantomme ook naar de voetgangerstunnel in Antwerpen, waar 38 jaar geleden de hoes voor ‘‘s Nachts kouder dan buiten’ van De Kreuners werd gefotografeerd. 

5 x
x x

Veertig jaar geleden werd ‘Living In The 20th Century’ van The Kids opgenomen. De fotoshoot werd aan het Brussels Atomium gedaan.

5 x
x x

Of wat dacht je van ‘Mijn concerto’ van Will Ferdy? Ondertussen 42 jaar oud.

5 x
x x

Romain De Coninck was een Vlaams acteur maar was voornamelijk bekend door zijn radioprogramma ‘De peperbus’. Voor een van de opnames 43 jaar geleden op plaat poseerde hij voor het Gentse Gravensteen.

5 x
x x

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer