17 "Vroeger had ik schrik van de boze wolf, maar Estelle heeft die angst niet geërfd", aldus Wendy Van Wanten. Ze kwam zonder Frans. "Die is in de tuin aan het werken."
Dieter Bacquaert "Vroeger had ik schrik van de boze wolf, maar Estelle heeft die angst niet geërfd", aldus Wendy Van Wanten. Ze kwam zonder Frans. "Die is in de tuin aan het werken."

IN BEELD. Wendy Van Wanten en Aagje Vanwalleghem genieten van première ‘Roodkapje’

De paasvakantie is nog nooit zo sprookjesachtig geweest. Na ‘Assepoester’ in Antwerpen vond vandaag in het Oost-Vlaamse Evergem de première plaats van ‘Roodkapje’. Heel wat bekende mama’s en papa’s kwamen samen met hun kroost een kijkje nemen.

Het eeuwenoude sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma kennen we allemaal. Maar producent Event-Team heeft dit bekende verhaal bewerkt tot een interactieve en humoristische voorstelling. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de vegetarische wolf Gerrit. Hij raadt haar aan een mooie bos bloemen voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zal de knappe jager Benjamin op tijd zijn om haar te redden?

De rol van Roodkapje wordt vertolkt door Dorothy Wuyts, bekend van ‘Star Academy’ en ‘Oud België’. ‘Thuis’-actrice Katrien De Becker kruipt in de huid van de mama en Liesa Naert speelt Tina de Wolf. Die laatste ondergaat trouwens een hele metamorfose voor haar rol, mét masker, pruik en kostuum met staart. En zo is ze amper nog te herkennen op de planken.

De musical ‘Roodkapje’ van Event-Team speelt nog tot en met half juni in verschillende Vlaamse theaters. Tickets via event-team.be. 

17 "Onze dochter Noa zingt en danst heel graag, dus het zou me niet verbazen als ze over enkele jaren ook meespeelt in een musical", vertelt ex-turnster Aagje Van Walleghem, die ook nog echtgenoot Denis en zoon Nael meenam.
Dieter Bacquaert "Onze dochter Noa zingt en danst heel graag, dus het zou me niet verbazen als ze over enkele jaren ook meespeelt in een musical", vertelt ex-turnster Aagje Van Walleghem, die ook nog echtgenoot Denis en zoon Nael meenam.
17 "Elke avond lees ik voor mijn dochters Liu en Zita een sprookje voor", vertelt ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens.
Dieter Bacquaert "Elke avond lees ik voor mijn dochters Liu en Zita een sprookje voor", vertelt ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens.
17 Journaalanker Hanne Decoutere liet het harde nieuws links liggen en genoot samen met kinderen Anna en Vincent van een sprookjesverhaal.
Dieter Bacquaert Journaalanker Hanne Decoutere liet het harde nieuws links liggen en genoot samen met kinderen Anna en Vincent van een sprookjesverhaal.
17 Thuis-actrice Kadèr Gürbüz kwam kijken met voormalig ‘Thuis’-actrice Chris Boni haar nichtje Elena. "Katrien is zo'n goede actrice, altijd een plezier om naar haar te kijken."
Dieter Bacquaert Thuis-actrice Kadèr Gürbüz kwam kijken met voormalig ‘Thuis’-actrice Chris Boni haar nichtje Elena. "Katrien is zo'n goede actrice, altijd een plezier om naar haar te kijken."
17 "Met Chris heb ik mijn ware prins gevonden en dit mooie sprookje zal nog lang duren", zegt Noa Neal, die vanaf volgende maand halftijds bij vriend in Amsterdam gaat wonen.
Dieter Bacquaert "Met Chris heb ik mijn ware prins gevonden en dit mooie sprookje zal nog lang duren", zegt Noa Neal, die vanaf volgende maand halftijds bij vriend in Amsterdam gaat wonen.
17 Ook Ann Van Elsen en Filip waren aanwezig op de première. June, het dochtertje van de Joe-dj, speelt mee in deze voorstelling. "Het is een kleine rol, maar ik ben apetrots op haar."
Dieter Bacquaert Ook Ann Van Elsen en Filip waren aanwezig op de première. June, het dochtertje van de Joe-dj, speelt mee in deze voorstelling. "Het is een kleine rol, maar ik ben apetrots op haar."
17 June, de dochter van Ann Van Elsen
Dieter Bacquaert June, de dochter van Ann Van Elsen
17 Speciaal vanuit de Ardennen kwamen Stephanie Planckaert, echtgenoot Christophe en kinderen Iluna, Mageno en Elara afgezakt naar Evergem. "De oudste dochter ziet graag musicals."
Dieter Bacquaert Speciaal vanuit de Ardennen kwamen Stephanie Planckaert, echtgenoot Christophe en kinderen Iluna, Mageno en Elara afgezakt naar Evergem. "De oudste dochter ziet graag musicals."
17 Maaike Cafmeyer en Jits Van Belle bewijzen het: je bent nooit te oud voor een sprookje.
Dieter Bacquaert Maaike Cafmeyer en Jits Van Belle bewijzen het: je bent nooit te oud voor een sprookje.
17 Swoop-zanger Filip D'Haeze met vrouwlief Nathalie en dochters Kythana en Maiyara. "Leuk dat ze aan het verhaal een twist geven met die vegetarische wolf, maar wij zijn wel verstokte vleeseters."
Dieter Bacquaert Swoop-zanger Filip D'Haeze met vrouwlief Nathalie en dochters Kythana en Maiyara. "Leuk dat ze aan het verhaal een twist geven met die vegetarische wolf, maar wij zijn wel verstokte vleeseters."
17 "Sprookjes prikkelen de fantasie van de kinderen en er zit ook altijd een moraal in het verhaal", aldus ‘Familie’-acteur Maxime De Winne, die op stap was met dochters Lucille en Jeanne.
Dieter Bacquaert "Sprookjes prikkelen de fantasie van de kinderen en er zit ook altijd een moraal in het verhaal", aldus ‘Familie’-acteur Maxime De Winne, die op stap was met dochters Lucille en Jeanne.
17 Ex- Miss Belgian Beauty Céline Du Caju poseert op de rode loper met zoon Mathis.
Dieter Bacquaert Ex- Miss Belgian Beauty Céline Du Caju poseert op de rode loper met zoon Mathis.
17 Ex-fotomodel Dagmar Liekens met zonen Storm en Arvid. Zij speelde in het verleden al eens moeder van Roodkapje in de gelijknamige musical.
Dieter Bacquaert Ex-fotomodel Dagmar Liekens met zonen Storm en Arvid. Zij speelde in het verleden al eens moeder van Roodkapje in de gelijknamige musical.
17 ‘Dertigers’-acteur Kristof Goffin nam zijn zus Sofie mee. "Met hoofdrolspeelster Dorothy heb ik nog samen in ‘Star Academy’ gezeten en het is zo'n topvrouw", klinkt het. Volgende week starten de opnames van het tweede seizoen van de Eén-reeks.
Dieter Bacquaert ‘Dertigers’-acteur Kristof Goffin nam zijn zus Sofie mee. "Met hoofdrolspeelster Dorothy heb ik nog samen in ‘Star Academy’ gezeten en het is zo'n topvrouw", klinkt het. Volgende week starten de opnames van het tweede seizoen van de Eén-reeks.
17 Liesa Naert onherkenbaar als Tina de Wolf. De mannelijke wolf wordt gespeeld Tim Asselman.
Dieter Bacquaert Liesa Naert onherkenbaar als Tina de Wolf. De mannelijke wolf wordt gespeeld Tim Asselman.
17 Dorothy Wuyts, Liv Van Aelst en Katrien De Becker kruipen respectievelijk in de huid van Roodkapje, de oma en de mama.
Dieter Bacquaert Dorothy Wuyts, Liv Van Aelst en Katrien De Becker kruipen respectievelijk in de huid van Roodkapje, de oma en de mama.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer