James Cooke en Xander De Rycke
VIER / Kristof Ghyselinck James Cooke en Xander De Rycke

James Cooke reageert op grap Xander De Rycke: “Ik kan het wel begrijpen, het was toen echt te veel”

In de ‘Kiekenkotkwis’, een nieuw concept van YouTubers Supercontent, reageerde James Cooke (35) op de kritiek die hij in het begin van z'n carrière kreeg, onder meer van komiek Xander De Rycke (32). 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het concept van de ‘Kiekenkotkwis' is eenvoudig. Een BV beantwoordt vragen over zijn of haar online verleden, gezeten in een kiekenkot. Is het antwoord fout, dan krijgen ze een lading kippendrek over zich heen. James Cooke mocht de spits afbijten en vertelde onder meer over de kritiek die hij in het begin van z'n carrière kreeg, omdat hij té aanwezig was op de Vlaamse televisieschermen. Zo lachte komiek Xander De Rycke in zijn eindejaarsconference ‘Houdt het voor bekeken’: “James Cooke is het huisdier van BV’s. Het is een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand gelopen is." 

“Ik kan het wel begrijpen", geeft James Cooke nu toe. “Iedereen moest mij er maar bijpakken. Zo van: hier is hij dan! En: oh, een panel: hier is hij nog een keer! Dan snap ik wel dat mensen zoiets hadden van: ‘Serieus? Mag ik zelf nog beslissen of ik op z’n gezicht wil kijken of niet?’ In het begin was het wel even te veel. Maar de afgelopen twee jaar voel ik me toch wel omarmd.”

Lees ook: 

James Cooke stelt huwelijk een jaar uit: “We willen absoluut in de zomer trouwen”

Zo brengt James Cooke de coronacrisis door: “Al tien dagen opgehokt met mijn lief, maar trouwplannen nog niet gecanceld. Integendeel” (+)

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • RONNY DEKIMPE

    Weet je wat bij James net zo fantastisch is? Hij zegt zoals het is, neemt geen blad voor de mond, en hij is zoals hij is. Dit maakt hem in mijn ogen echt een fantastische gast. En natuurlijk tegen een vorm van droge humor moet men kunnen. Of dit nu van Xander, Alex Agnew of om het even wie is.

  • Thierry Piette

    Ik vind de shows van Xander subliem. Je moet er door kijken he mensen. Hij geeft zijn visie van wat er in Vlaanderen op tv en in de bioscopen te zien is. En dat met een gezonde dosis humor. En heeft hij altijd gelijk? Neen, maar hij slaat maar zelden de bal mis met hetgeen we te zien krijgen.

Lees meer