Jeff Hoeyberghs: "Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs was afgelopen week te gast bij studentenvereniging KVHV op de UGent. Tijdens zijn lezing liet hij een reeks seksistische opmerkingen vallen. De beelden waarop hij die uitspraken doet, gaan nu rond op sociale media.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Vrouwen willen wel de privileges van mannelijke bescherming en geld, maar ze willen niet meer hun benen opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”, zegt Hoeyberghs onder andere.

De UGent, waar de lezing plaatsvond, liet al eerder weten zichzelf te distantieren van de seksistische uitspraken. Enkele studenten zijn ook verontwaardigd. Zij verspreiden nu de video online en verzetten zich tegen Hoeyberghs.

LEES OOK. UGent distantieert zich “uitdrukkelijk” van seksistische uitspraken Jeff Hoeyberghs

Jeff Hoeyberghs bij K.V.H.V.
ROSA Gent Jeff Hoeyberghs bij K.V.H.V.

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Was deze demo van Jeff Hoeyberghs bedoeld als lezing (ernst) of act (scherts)? Het is algemeen geweten dat die man nogal excentriek is op vlak van mening over vrouwen, inderdaad vanuit zijn vakgebied en ongetwijfeld ook persoonlijke ervaringen. Niet té veel aandacht aan schenken, man en vrouw zijn gewoon verschillend en dat is maar goed ook. Laat beide 'seksen' als mens toch gewoon de kans en ruimte hun dromen na te jagen en zichzelf te ontwikkelen.

  • an dewever

    Al 500 klachten tegen Jeff en er zaten niet eens 100 mensen in de zaal waar hij sprak.

Lees meer