VRT

'Het sterkste netwerk' met Joy Anna Thielemans

Dit mogen we verwachten van Joy Anna's nieuwste programma...

Voor haar allereerste programma 'Het sterkste netwerk' op Eén, zal 'Thuis'-actrice Joy Anna Thielemans elke week twee bv's 78 uur in een container opsluiten. Het programma zal acht weken lang te zien zijn en elke aflevering vindt plaats in een andere Vlaamse stad. Vanuit de container moeten de bv's opdrachten vervullen, maar... dat moeten ze doen door hun virtuele vrienden op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en Skype in te schakelen. 'De opdrachten zijn zo'n toffe uitdagingen dat ik soms spijt heb dat ik niet zelf kan meedoen!' aldus Joy.

Hey Joy! Jij hebt auditie gedaan om het 'Het sterkste netwerk' te presenteren en bent daar - evident lijkt ons - ook voor uitgekozen. Stond je meteen te springen om deze uitdaging aan te gaan?
'Ik heb eerst een tijdje getwijfeld of ik deze stap durfde aan te gaan. Het programma sluit enorm dicht aan bij mijn leefwereld, want ik ben al jaren dagelijks bezig met social media. Maar een programma presenteren, dat is een hele andere stap! Het zijn mijn vrienden en familie de me uiteindelijk overtuigd hebben om het te doen. Mijn vader zei: 'als je ooit in je leven een programma wil presenteren, dan is dit het perfecte programma om daarmee te beginnen'.'  

'Social media draait om de mensen die je erdoor leert kennen'  

Waarom hebben we nood aan een programma op tv over social media?
'Om aan iedereen te tonen wat voor grootse dingen je kan doen met social media en wie je allemaal kan bereiken. We willen vooral het positieve van sociale media benadrukken. Ik hoop dan ook dat mensen die negatief tegenover social media staan er dankzij het programma toch het mooie van inzien. Social media draait immers niet om een iPhone, maar het draait om de mensen die je erdoor leert kennen. Je kan jouw wereld enorm uitbreiden met behulp van Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat en dat is wat wij willen tonen!'  

In het programma zullen we te weten komen of de volgers van de bv's hen ook in het écht zullen komen helpen. Hoe denk jij dat de opkomst zal zijn?
'Ik heb absoluut geen idee! Het zou 5 man kunnen zijn, maar voor het zelfde geld komen er 20.000 volgers op af. Dit is een programma dat echt niet te voorspellen valt. In de eerste aflevering zal Astrid Bryan tegenover Ruben Van Gucht komen te staan aan de kust. Astrid heeft véél meer volgers dan Ruben, maar misschien zijn de volgers van Ruben wel veel trouwer of wonen ze dichterbij en wint hij daardoor de aflevering. Ik heb echt géén idee hoe het zal uitdraaien!'  

'Afhankelijk van hun netwerk en strategie, zullen de kandidaten slagen in hun opdracht'  

Soms zijn de opdrachten voor de kandidaten echt uitdagend. Wordt het zo niet super moeilijk voor de bv's om opdrachten tot een goed einde te brengen?
'Dat hangt af van hun netwerk en strategie. Het is echt de bedoeling dat ze gaan nadenken wie hen kan voorthelpen en mensen aanspreken die veel invloed hebben (bedrijven, bijvoorbeeld). De kandidaten moeten hun netwerk optimaal benutten om aan de snelst mogelijke uitkomst te geraken. Het wordt dus superspannend, maar zeker niet onmogelijk. Of dat denk ik toch. (lacht) Goh, ik kijk er zo hard naar uit! De opdrachten zijn zo'n toffe uitdagingen dat ik soms spijt heb dat ik niet zelf kan meedoen!'  

Kijk je er net zoals ons naar uit om Joy samen met heel wat andere bv's te zien in 'Het sterkste netwerk'? Dan wordt jouw geduld niet lang op de proef gesteld, want volgende week maandag is de eerste aflevering al te zien op Eén!  

PS: De opnames van de eerste aflevering waarin Astrid Bryan het opneemt tegen Ruben Van Gucht gaan morgen van start aan de kust. Wil je hen helpen? Houd hun sociale media dan heel goed in het oog!  

Lees meer