Photo News

7 dingen die zullen gebeuren in het tweede seizoen van '13 Reasons Why'

Bye bye, tapes!

Wij kunnen niet wachten op het tweede seizoen van '13 Reasons Why', we need more and we need it now. Gelukkig is Brian Yorkey er om ons recht te houden, hij deelde namelijk nu al enkele dingen die zullen gebeuren in het tweede seizoen van de topreeks. 

1. We zien Hannah Baker terug
Hannah, het hoofdpersonage in seizoen 1 - en eigenlijk de persoon waar de hele reeks om draait - zal ook meespelen in seizoen 2. Volgens Yorkey zijn er nog heel wat vragen rond de dood van Hannah en worden die in het tweede seizoen beantwoord. Ook komen er nieuwe geheimen aan het licht. Dundundun!

2. We krijgen de andere kant van het verhaal te zien
Seizoen 1 vertelde Hannah's kant van het verhaal, maar in seizoen 2 krijgen we ook die van haar klasgenoten te zien. In seizoen 2 speelt de rechtzaak rond Hannah's dood zich af en op die manier gaan we te horen en zien krijgen hoe Hannah's klasgenoten alle gebeurtenissen beleefden. 

3. Jessica's verhaal speelt een belangrijke rol
Het verhaal van Jessica - het meisje dat verkracht werd door schoolgenoot Bryce - zal een belangrijke rol spelen in het vervolgseizoen. Yorkey vertelde dat hij graag wil zien hoe Jessica leert omgaan met wat er gebeurde, omdat het iets is waar veel (jonge) mensen doormoeten. Ook wil hij graag dat iemand Bryce in zijn gezicht slaat.

4. We krijgen antwoorden
Volgens de showrunner krijgen we heel wat antwoorden: "Mensen hebben nog brandende vragen over de show, gaat Tyler iets doen? Wat gebeurt er met Alex? Zal Bryce zijn verdiende loon krijgen? Al die vragen zullen beantwoord worden. Ook gaan we op een waarheidsgetrouwe en eerlijke manier blijven opvolgen wat er gebeurt met de personages. Ook al is dat soms pijnlijk."

5. Het wordt minder zwaar
Het eerste seizoen was heel donker en zwaar, het tweede wordt dat minder. We krijgen hoop en licht te zien.

6. Seizoen 2 wordt niet vanuit Hannah's perspectief verteld
Hannah was de vertelstem in seizoen 1, maar daar blijft het ook bij. Hoe seizoen 2 aangepakt wordt, weten we nog niet. Volgens Yorkey is Hannah echter niet meer de verteller. Dat lijkt ons ook wel logisch als we alles ook vanuit de andere personages hun perspectieven te zien krijgen. Wie zal er dan wel vertellen? Clay? Jessica? Justin? NOG MEER VRAGEN. 

7. Geen tapes meer
Er komen geen nieuwe tapes, noch zullen de oude tapes een grote rol spelen. Wel zal er volgens Yorkey een andere soort technologie een rol spelen. Het blijft wel gaan om een verouderde soort, zoals de cassettes in seizoen 1. 

Lees meer