Shutterstock

Dít willen je dromen over jou zeggen

Heb je jezelf ooit al afgevraagd welke betekenis achter sommige dromen die vaak voorkomen schuilt? Kom het hier eindelijk te weten!

1. Het einde van de wereld

Als je droomt over het einde van de wereld, wat gepaard gaat met meteorietinslagen of natuurrampen, sta je voor een belangrijke verandering in je leven. Vaak droom je ook dat je je dierbaren niet kan bereiken of jullie uit elkaar worden gedreven. Dit heeft te maken met het feit dat je voor sommige dingen alleen staat en dat je die huge uitdaging in je leven alleen moet aangaan.

2. Hij probeert me te vermoorden

Als je achtervolgd wordt door iemand wiens gezicht je niet kan zien of niet kan herinneren en je je vervolgens probeert te verstoppen op een bekende plek, maar je uiteindelijk wordt gevonden. Deze nachtmerrie komt meestal vaker dan één keer voor. Meestal betekent een dergelijke achtervolging dat je de confrontatie niet aan durft te gaan met iets wat je eng vindt. De reden dat je je probeert te verstoppen in bijvoorbeeld je ouderlijk huis of een andere vertrouwde plek waar je je veilig voelt, betekent dat je de makkelijkste weg kiest om je te verbergen voor een issue en dat je er in het echte leven beter mee moet leren omgaan.

3. Mijn mond zit vol glas

Dit lijkt heel erg op de droom die je hebt als je tanden eruit vallen. Het houdt in dat er een struggle is met communicatie. De scherven in je mond beelden de verschillende dingen uit die je had kunnen zeggen op een bepaald moment, maar dat je er nog niet helemaal uit bent hoe je het wil zeggen.

4. Kapotte telefoon

De meest logische verklaring voor deze droom is dat je onderbewust een gevoel hebt dat je contact met de werkelijkheid verliest, of dat je het idee hebt dat een deel van je lichaam niet werkt zoals het hoort. Een andere oorzaak is wellicht dat je nerveus bent voor een toekomstige ontmoeting met een persoon.

5. Vallen

De droom die iedereen wel eens heeft ervaren, is die waarin je valt. Dat je deze valpartij ervaart als iets compleet realistisch is niet alleen de schuld van een goede fantasie. Je hele lichaam krijgt soms namelijk precies dezelfde signalen die het brein linkt aan vallen. Geen wonder dat je gefopt wordt door deze droom. De meest voorkomende oorzaak van deze droom is een gevoel van onveiligheid, of gebrek aan ondersteuning van anderen of van je omgeving.

6. Verlamming

De symbolische verklaring voor dit fenomeen, is dat de persoon in kwestie te weinig controle over zijn of haar leven ervaart in het dagelijkse leven. Het is een teken van onmacht.

7. In je blootje

Je realiseert je, in een zeer druk bezochte locatie zoals een school, plein, lift, restaurant, of waar dan ook, dat je vergeten bent je kleren mee te nemen. Deze droom betekent dat je je blootgesteld voelt. Iets of iemand in je omgeving geeft je het gevoel dat je geen 'harnas' (kleren) hebt. Ze kunnen door je heen kijken. Je voelt je dan ook kwetsbaar, en bent vaak bang om te veel van jezelf weg te geven.

8. Falen voor een test

Deze droom kan variëren: van het vergeten zijn van een belangrijke test tot het niet kunnen vinden van de locatie. De meest voorkomende verklaring is het onbewuste gevoel dat je ergens niet op voorbereid bent.

9. De tijger

De tijger of een ander roofdier is een soort personificatie van een depressie, angst of agressiviteit waarmee je kampt. Naarmate je ouder wordt, kan het voorkomen dat je je steeds beter weet te weren tegen de tijger in je droom. Booyah!

10. De rivier

Stel je voor: je ziet je twee broertjes of andere bekenden uit je leven zwemmen in een gevaarlijke vijver waar ze eigenlijk niet in mogen. Deze droom gaat over twee dingen waar je je tegelijkertijd zorgen over maakt in het dagelijks leven. Dit betreft een persoon waarvan je houdt. Je wil hem of haar graag uit deze situatie halen.

Lees meer