Shutterstock

Van jouw eerste date naar een ideale date in 7 stappen

Als je het tijdens je eerste date verbrodt, is de kans heel klein dat het ooit wél zal lukken tussen jullie twee. Maar daar hoef jij je allemaal geen zorgen meer over te maken, want dankzij onze negen eerste indruk-tips komt alles vanzelf goed.

1. Verzorg jezelf
Op een eerste date met de jongen die mogelijk je nieuwe lief wordt, wil je uiteraard niet naar zweet ruiken, okselvijvers hebben of met vet haar rondlopen. Daarom raden we je aan om - ook al denk je dat je fris gewassen bent - sowieso een douche te nemen voor je op date vertrekt. Kies goed op voorhand je outfit uit, spring onder de douche, poets je tanden en breng een lekker parfum aan.

2. Kom nooit te laat
Op tijd komen is heel belangrijk. Een laatkomer kan immers de indruk geven dat hij de date niet interessant genoeg vindt. Te vroeg komen is echter ook niet aan te raden. Vijf minuten te vroeg kan nog, maar een kwartier is erover. Je wil liever niet wanhopig overkomen, toch?

3. Doe je niet anders voor
Uit onzekerheid proberen eerste daters zich wel eens anders voor te doen dan ze eigenlijk zijn. Geloof ons: het heeft écht geen zin om plots zo traag als Philippe Geubels te praten of om je te gedragen als een jongere versie van Kim Kardashian. Vroeg of laat komt hij toch te weten dat je gedrag fake was.

4. Geef hem een complimentje
Een gespreksonderwerp zoeken kan soms moeilijk zijn. Daarom kan je hem best snel een complimentje geven zodat het ijs gebroken is. Als hij jou eerst in de bloemetjes zou zetten, geef dan een welgemeend compliment terug. Door te zeggen dat je zijn kapsel knap vindt, voelt hij zich direct meer op zijn gemak.

5. Luister naar je date
Niets zo vervelend als iemand die constant (over zichzelf) praat en geen interesse toont in wat de ander te vertellen heeft. Vermijd alles om ook zo te worden. Luister dus naar je date en stel ook regelmatig vragen. Extra interessant: als je naar hem luistert, kom je ook sneller te weten of hij jouw type wel is. Is hij constant over feesten bezig en ben jij eerder een rustiger type, dan weet je al snel hoe laat het is.

6. Zet je smartphone uit
Check Facebook pas als je weer thuis bent, dat hoef je niet tijdens een date te doen. Het is trouwens ook heel vervelend om in het midden van jullie afspraakje plots telefoon te krijgen. Zéker als het van die ene vriendin met liefdesverdriet is. Want eigenlijk kan je dan niet anders dan haar te hulp schieten en zo verbrod je natuurlijk de date. Gsm's zijn dus een absolute afrader!

7. Geef géén tongzoen
Ook al zou je niets liever willen, je geeft je date best geen tongzoen. Een afscheidskus op de wang is veel beter. Reden? Als je hem op de eerste date al hartstochtelijk begint te kussen, kan hij denken dat jij op élke date met élke jongen onmiddellijk kust. En dat wil je niet, toch?

Lees meer