Photo News

Vanaf vrijdag onze nieuwe favoriet op Netflix: '13 Reasons Why' van Selena Gomez

Selena Gomez las het boek '13 Reasons Why' op aanraden van haar moeder. Ze was zo overdonderd door het verhaal dat ze vond dat er een serie van moest komen.

Met het idee om van dit verhaal een serie te maken stapte Selena naar Netflix. Die waren al heel snel akkoord en vanaf 31 maart kunnen we met z'n allen kijken naar het resultaat. '13 Reasons Why' gaat over de tiener Clay Jensen die verliefd wordt op Hannah Baker, maar zij stapt uit het leven. Plots ontvangt Clay dertien videobanden. Op deze beelden zien we Hannah die opdrachten geeft aan Clay. Elke tape geeft antwoorden op de vragen die ontstonden na de zelfmoord van Hannah. Ook wordt hieruit duidelijk wie een oorzaak had in haar dood en zich dus schuldig mag voelen. Dylan Minette en Katherine Langford nemen de hoofdrollen van de serie op zich.

Om het idee aan Netflix verkocht te krijgen, moest Gomez niet veel moeite doen. De streamingdienst was al snel overtuigd en benoemden haar meteen tot uitvoerend producent van de serie. Nu, vele draaidagen later, is het bijna zover. Vrijdag 31 maart komt de serie online. Als we voorgangers als PLL en Riverdale mogen geloven, dan wordt deze serie ook een succes. Het is ondertussen wel duidelijk dat reeksen gebaseerd op een boek het wel vaker heel goed doen.

'13 Reasons Why', vanaf vrijdag 31 maart op Netflix.

Lees meer