Uit onderzoek blijkt dat het beter is voor je gezondheid om enkele close vrienden te hebben.
ThinkStock Uit onderzoek blijkt dat het beter is voor je gezondheid om enkele close vrienden te hebben.

Waarom het beter is om 'maar' enkele goede vrienden te hebben in het middelbaar

Houd je 'kleine' vriendengroep goed vast!

Wij wisten het natuurlijk al lang, maar nu is het eindelijk officieel bewezen! Het is gezond om een BFF te hebben in het middelbaar. Het is natuurlijk altijd goed, maar het is extra belangrijk tijdens je moeilijkste tienerjaren!

De studie werd gepubliceerd in ‘Chilld Development’ en zegt dat het goed is voor je gezondheid en ervoor kan zorgen dat je een meer gebalanceerd leven als volwassene zult leiden. De studie bewees dat als je enkele goeie vrienden hebt, waar je echt close mee kunt zijn, dat dat beter is dan een hele bende vrienden te hebben waar je helemaal niet zo close mee bent.

Uit de studie bleek dat je in het eerste geval namelijk ‘meer zelfwaarde en lagere levels van sociale angst en depressie’ kunt vertonen op 25-jarige leeftijd, dan die van de meer ‘populaire’ tieners.

Nu je dat gelezen hebt, is het dus tijd om je close vrienden eens goed vast te pakken - of ten minste een berichtje te sturen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer