Johan Terryn verloor zijn vader tijdens de lockdown en maakt nu de podcast 'Het uur blauw' over verlies.
Damon De Backer Johan Terryn verloor zijn vader tijdens de lockdown en maakt nu de podcast 'Het uur blauw' over verlies.

Exclusief voor abonnees

Johan Terryn maakt podcast over rouwproces: “We hebben zo’n taboe gemaakt van de dood dat er nauwelijks over gepraat wordt”

Johan Terryn (51) verloor tijdens de lockdown zijn vader en moest afscheid nemen met mondmasker, op afstand en in beperkt gezelschap. In de nieuwe podcastreeks ‘Het uur blauw’, die te beluisteren is op Spotify, praat hij met lotgenoten over hun verlies.

Half april overleed de vader van Johan Terryn in een woonzorgcentrum. Niet aan corona, maar wel in volle coronatijd. Terryn verwoordde zijn verdriet in een column voor ‘Nieuwe feiten’ op Radio 1. “Daar kwam ontzettend veel reactie op”, vertelt hij. “Berichten vol medeleven, maar ook veel mensen die zelf iemand verloren en hun eigen verhaal wilden vertellen.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • an kobe

    Lijkt me heel interessant! Maar beweren dat de dood hier een "taboe" is waarover niet gepraat wordt is toch wel erg bij de haren getrokken. Je kan geen krant openslaan of er staat en interview in met een rouwcoach, een BV die een naaste verloor, een familielid van een coronaslachtoffer, enzovoort. En da's maar goed ook! Maar een taboe is de dood dus allerminst.

Lees meer