Mitchell in 2008
AP Mitchell in 2008

Joni Mitchell (71) aan de beterhand

Het gaat elke dag beter met Joni Mitchell. Dat meldt de officiële website van de 71-jarige zangeres, die eind maart werd opgenomen in het ziekenhuis.

De korte verklaring op de site is een reactie op berichten die de afgelopen dagen in de media verschenen. Daarin werd gezegd dat Mitchell een hersen-aneurysma had gehad en dat ze niet of slechts zeer moeilijk kon praten.

"Joni heeft inderdaad een aneurysma gehad", staat in de verklaring. "Maar de bijzonderheden die de afgelopen dagen naar voren zijn gekomen zijn grotendeels speculatief. De waarheid is dat Joni praat, en goed praat." Er staat verder in dat Mitchell nog niet kan lopen, maar naar verwachting 'in de nabije toekomst' wel, omdat ze dagelijks revalidatiebehandelingen krijgt.

"Ze is op haar gemak aan het uitrusten in haar eigen huis en ze wordt elke dag beter. Een volledig herstel wordt verwacht", aldus de verklaring. Het is de eerste officiële update over Mitchells gezondheidstoestand sinds 28 april. Tot nu toe was onduidelijk of de zangeres al uit het ziekenhuis was.

Lees meer