3 Joyce De Troch.
Dieter Bacquaert Joyce De Troch.

Exclusief voor abonnees

Joyce De Troch: “Ik eet geen vlees, snoep zelden, maar drink wel dagelijks twee tot vier glazen rosé”

Volgende maand mag Joyce De Troch (45) zich voor het eerst in lang nog eens uitleven als actrice, haar favoriete bezigheid in de media. Door de vele avondjes op de planken, zullen haar dochters Alexia en Adriana het wel vaker zonder hun mama moeten stellen. “Ik zal ze weer wat meer moeten loslaten”, vertelt Joyce in Story.

De naam Joyce De Troch gaat voor veel mensen hand in hand met de wulpse verschijning die in de jaren 90 twee keer voor Playboy poseerde en samen met de andere Opium-dames zwoel zong van ‘doe me hard, doe me heet, doe me goed’. Maar ze was ook actrice in de VTM-serie ‘Verschoten & Zoon’ en de theaterkomedie ‘Boeing Boeing’. En eigenlijk genoot ze daarvan het meest. “Acteren is het leukste wat ik ooit in de media heb gedaan”, vertelt Joyce. “Op aanraden van mijn schoonbroer Christophe (Stienlet, red.) deed ik auditie bij de Komedie Compagnie van Dirk Van Vooren. En blijkbaar viel ik in de smaak.” Zo komt het dat ze zestien jaar na haar laatste wapenfeit als actrice binnenkort te zien is naast haar schoonbroer in ‘‘t Groot Lot’. “Mijn personage Véronique leeft boven haar stand, ziet het groots en houdt van luxe. Enfin, een rol die me wel ligt om te spelen (lacht). Acteren is lang geleden, maar Christophe heeft me tips gegeven om mijn teksten in te studeren. En tijdens de repetities leer je ook veel bij, vooral lachend. Christophe heeft gevraagd om ons veel kusscènes te geven (lacht). Het zou me eigenlijk niet kunnen schelen, het is maar een vak, hé. Mijn zus Lesley maakt er ook geen spel van. En ik zou nooit op Christophe kunnen vallen. Gek zou ik van hem worden, met al zijn energie!”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guy vermeulen

    Ik drink wel elke dag zo twee of drie flessen en dit al dertig jaar lang.

  • WILLY ZACHEL

    Is niks mis mee ik drink dagelijks een fles vodka !

Lees meer