Lou
VTM Lou

Kippenvelmoment bij Rode Neuzen Dag: transjongen Lou zingt een duet samen met zijn vroegere meisjesstem

Een indrukwekkend moment gisteren in de liveshow van Rode Neuzen Dag. Transjongen Lou (19) zong een duet samen met zijn vroegere meisjesstem. Hij deed zijn verhaal bij Sam Bettens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 19-jarige Lou Voet zit nu bijna een jaar in zijn transitie. Het idee om van geslacht te veranderen speelde al sinds zijn veertiende door zijn hoofd. “Maar toen ik het beslist had, wilde ik dat het gisteren al gebeurd was”, lacht Lou. Een gevoel dat K’s Choice-zanger Sam Bettens - die dit jaar zelf van geslacht veranderde - heel goed herkende.

Samen met Sam bekijkt Lou foto’s van uit zijn kindertijd, toen hij nog een meisje was. Lou vertelt over hoe hij als meisje kleedjes droeg om zo normaal mogelijk over te komen. Het was zijn zanglerares op school die na een tijdje doorhad dat Lou niet goed in zijn vel zat. “Zingen is jezelf blootgeven en mijn lerares Emelien zag meteen dat er iets aan de hand was”, aldus Lou. Bij Emelien voelde Lou zich veilig genoeg om erover te spreken.

Op de show van Rode Neuzen Dag zong Lou een nummer over zijn gevoelens. En hoe het voelt om als jongen in een meisjeslichaam door het leven te gaan. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Vermeesch

    Wat je er ook over denkt, dit is een prachtig lied, echt prachtig

  • Jef Peeters

    Totaal overdreven, precies een hype.

Lees meer