2 Kamal Kharmach
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News Kamal Kharmach

Exclusief voor abonnees

Komiek Kamal Kharmach over brandhaard in zijn stad: “Er is in Vlaanderen één dingetje erger dan Marokkaan zijn: Antwerpenaar zijn”

Het is té stil in Antwerpen, nu er zelfs geen Hollander meer is om tegen de kathedraal te plassen. "We moeten hier ons mondmasker opzetten, maar dringend ook weer ons allergrootste bakkes", vindt Antwerps stand-upcomedian Kamal Kharmach (28). "En zullen we met de rest van Vlaanderen ineens afspreken dat we gewoon boos blijven op China, in plaats van op Antwerpen? Voor ons is het óók niet simpel, hoor, om altijd de uitblinker van de klas te zijn, en plots niet meer."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Camp

    Hij gebruikt geen stigma uitspraken, maar klaagt aan. Erger nog, ik begrijp hem, want ben je van Antwerpen dan zien de oost/west Vlamingen ze niet graag komen. En dit al generaties lang. Je kan beter als Antwerpenaar naar de Ardennen gaan, daar sijn we zelfs meer dan welkom.,

  • alain lammens

    Blijkbaar kan en mag deze vlaamse Antwerpenaar (?), onder de noemer van komedie, eender welke stigmatiserende taal uiten wanneer hij wil !

Lees meer