Inschattingsfoutje: kunstwerk dateert dan toch niet uit Picasso-tijdperk

De expert wist het zeker: de bizarre schenkkan in de vorm van een gezicht dateerde van het eind van de negentiende eeuw en de waarde ervan moest omgerekend tussen de 27.000 en 44.000 euro liggen. Maar nu blijkt dat hij de bal volledig missloeg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Antiquair Stephen Fletcher werkte in de stad Spokane mee aan de Amerikaanse versie van het programma Antiques Roadshow, waarin mensen hun kunst kunnen laten waarderen.

Picasso
Je kon de lijn zo doortrekken naar iemand als Picasso, vond Fletcher. "De kan spreekt met me, zegt dat hij heel ongewoon is", voegde de antiquair overtuigend toe. Dat laatste klopte helemaal, want de maakster meldde zich kort daarna. Betsy Soule uit Oregon had de kan gemaakt in 1973. Ze maakte de 30 centimeter kan in de keramiekklas van haar middelbare school.

De huidige eigenaar kocht de kan een tijdje geleden voor ongeveer 270 euro en rekende zich tijdens de uitzending al rijk. Toch heeft deze man een goede investering gedaan, want nadat Fletcher moest toegeven dat hij helemaal fout had gezeten, waardeerde hij de waarde toch op tussen de 2300 en 3800 euro.

Lees meer