La Lampe van Pablo Picasso.
Twitter @Christiesinc La Lampe van Pablo Picasso.

Werk Picasso en Monet verkocht voor 26,5 miljoen euro

Op een veiling in New York zijn een schilderij van Pablo Picasso en een van Claude Monet onder de hamer gegaan voor elk zo'n 30 miljoen dollar (26,5 miljoen euro). In totaal werden 61 werken aangeboden, maar niet voor ieder schilderij werd een koper gevonden.

De veiling bracht alles bij elkaar 246,8 miljoen euro op, bijna 23 miljoen euro minder dan de geschatte waarde. Waterlelies van Monet ging onder de hamer voor 28,1 miljoen euro en was daarmee het duurste werk van de avond. Picasso's La Lampe volgde met 26,2 miljoen euro.

Tijdens de veiling met werken van impressionistische en moderne kunstenaars werd ook een Van Gogh aangeboden. Maar het werk van naar schatting 35 miljoen euro werd niet verkocht.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy De Vos

    Goe zot! Er zijn mooiere en goedkopere kunstwerken!

  • mertens jean

    Onbegrijpelijk dat zulke (kunst ????)werken zoveel geld kosten. Geen enkel schilderij, beeldhouwwerk of andere zgz. kunst is dat geld waard. Het is een HOBBY voor mensen die met hun geld geen blijf weten en die het NIET aan iets nuttig willen besteden.

Lees meer