Line & Victor zijn het enige koppel uit seizoen vier van Blind Getrouwd die nog standhouden.
VTM Line & Victor zijn het enige koppel uit seizoen vier van Blind Getrouwd die nog standhouden.

Exclusief voor abonnees

Liefde is onvoorspelbaar, en waarom zelfs de wetenschap daar niets aan kan veranderen

Hoe betrouwbaar is de wetenschap achter Blind Getrouwd? Met amper één van de vijf huwelijken dat standhoudt, is de ‘matchfactor’ dit seizoen eerder matig. Maar kan de wetenschap wel voorspellen welke koppels kunnen werken?

Line en Victor, zij zijn het enige Blind Getrouwd-koppel dat nog standhoudt. Ondanks de ellelange vragenlijsten en matchmaking-algoritmes waarmee de relatie-experten met wetenschappelijke allure op zoek gaan naar de ‘ideale huwelijkspartners’, blijkt hun aanpak geen onverdeeld succes. Van alle paren uit de voorbije vier seizoenen – 20 koppels – zijn er nog welgeteld vijf samen. Slaagpercentage: 25.

Gert Martin Hald, de bedenker van het concept achter ‘Blind Getrouwd’, blijft bij zijn complexe en geheime algoritmes zweren die kandidaten koppelt op basis van hun gelijkenissen. “Hoe meer je op elkaar lijkt, hoe groter de kans op een kwaliteitsvolle relatie,” zegt de Deense professor. Al kan geen enkel onderzoek aantonen of dat wel waar is.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • alain leynaert

    Liefde is inderdaad zo onvoorspelbaar ene dag ben je alles en ander ben niets meer,en ben je diep gekwest en op je hart gestampt .

  • Kris Verbeek

    Mijn man en ik wisten binnen de maand dat we zouden huwen. 11 maanden later trouwden we. Dat is ondertussen bijna 45 jaar geleden. Maar in dit programma moeten koppels binnen de 5 a 6 weken beslissen of ze samenblijven. Dit is totaal onrealistisch. Zij kunnen niet eens eens goed ruziemaken voor de proefperiode voorbij is. En ik kan zeggen dat kunnen ruziemaken ook een belangrijk deel is van een goed huwelijk. Al het andere is geforceerd.

Lees meer