De Amerikaanse president Donald Trump heeft het logo gepresenteerd van de onlangs opgerichte ruimtemacht Space Force. Veel mensen op Twitter vinden dat het embleem veel weg heeft van een logo uit de populaire sciencefictionserie Star Trek.
EPA De Amerikaanse president Donald Trump heeft het logo gepresenteerd van de onlangs opgerichte ruimtemacht Space Force. Veel mensen op Twitter vinden dat het embleem veel weg heeft van een logo uit de populaire sciencefictionserie Star Trek.

Logo Trumps ruimtemacht lijkt verdacht veel op dat van Star Trek

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het logo gepresenteerd van de onlangs opgerichte ruimtemacht Space Force. Veel mensen op Twitter vinden dat het embleem veel weg heeft van een logo uit de populaire sciencefictionserie Star Trek.

"Na overleg met onze grote militaire leiders, ontwerpers, en anderen, ben ik verheugd om het nieuwe logo te presenteren van de Amerikaanse Space Force, de zesde tak van onze prachtige krijgsmacht!", schrijft Trump op Twitter. Hij plaatste daarbij een foto van het logo dat bestaat uit een witte pijl met op de achtergrond een blauwe wereldbol.

Ook het Starfleet Command-embleem uit Star Trek bestaat uit beide elementen. Acteur George Takei die het personage Hikaru Sulu uit Star Trek vertolkte, zei op Twitter dan ook als grap “royalty's te verwachten”.

De Space Force is het eerste nieuwe legeronderdeel in ruim zeventig jaar in Amerika. Die krijgt zo'n 16.000 medewerkers en moet zich gaan bezighouden met oorlogsvoering in de ruimte. Dat is volgens Trump "het nieuwste strijdtoneel".

Oordeel zelf

Is het logo van de Space Force (links) een regelrechte kopie van de Starfleet Command (rechts)? Of overdrijven de ‘Trekkies’ (fans van Star Trek) een beetje?

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marianne Van den Lemmer

    Prachtig ontwerp! Even mooi, vind ik, als dat van Star Trek. Het lijkt er een beetje op, maar niet genoeg om het 'diefstal' te kunnen noemen. Nu nog een ander uniform zonder - haha - camouflage (om tussen bomen in de ruimte te kunnen schuilen).

  • gustaaf carpels

    Tja het is een feit dat deze serie vele praktische en morele zaken ingeleid heeft en nu het logo Maar hopelijk met dezelfde inzet.

Lees meer