Dieter Bacquaert

Lynn Wesenbeek krijgt zitje in raad van bestuur VRT

Voormalig VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek (57) zou een zitje krijgen in de nieuwe raad van bestuur van de VRT. “De ministerraad moet het nog goedkeuren, dan pas is het officieel”, reageerde Wesenbeek donderdagavond aan onze redactie.

De openbare omroep krijgt vrijdag een nieuwe raad van bestuur. Alle coalitiepartners uit de Vlaamse regering mogen daarvoor twee kandidaten per post naar voor schuiven, steeds een man en een vrouw. Vrouwen moeten voor minstens een derde vertegenwoordigd worden in de raad, en eentje daarvan zou Lynn Wesenbeek worden.

Wesenbeek was jaren het boegbeeld van VTM, tot 2012, toen ze na een loopbaan van 24 jaar werd bedankt voor bewezen diensten. Daarna stapte Lynn in de politiek, en nu zou ze dus voor Open VLD plaatsnemen in de raad van bestuur van de VRT. De coalitiepartners zullen hun keuze voor kandidaten morgen doorgeven aan Benjamin Dalle, minister van Media (CD&V). 

De kandidaten van Vlaams Belang

Vlaams Belang heeft Eric Deleu en Jan Huijbrechts voorgedragen. Deleu, ooit het eerste gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in de stad Antwerpen, zetelde sinds 2004 al meermaals voor Vlaams Belang in de raad van bestuur van de openbare omroep.

Jan Huijbrechts was tussen 2000 en 2012 Vlaams Belang-gemeenteraadslid in het Antwerpse Hoogstraten en zetelde tussen 1991 en 2018 ook in de Antwerpse provincieraad. Huijbrechts publiceerde een hele reeks militair-historische boeken, onder meer over de Napoleontische oorlogen en over de Eerste Wereldoorlog. Huijbrechts publiceerde ook bij ‘t Pallieterke en Doorbraak.be.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philip Coorens

    Leuk, veel moed ;)

  • Luc Desmet

    En wat heeft die dan in godsnaam vr ervaring om dat te doen.

Lees meer