2

Maak kennis met Slash en Izzy, de Antwerpse tweeling die genoemd is naar de gitaristen van Guns N' Roses

Ze komen uit Antwerpen, heten Slash en Izzy en zijn daarmee allicht de enige tweeling ter wereld die genoemd is naar leden van Guns N' Roses. Als de legendarische band uit LA straks op TW Classic speelt, zullen de twee broers vanop de wei even naar de sterrenhemel kijken en hun vader herdenken. «Hij is gestorven toen we tien waren, maar we moeten hem echt bedanken voor onze bijzondere voornamen.»

Het stond onlangs nog in de krant: het is anno 2017 erg trendy om je pasgeborene een voornaam te geven van een popster. Rihanna Raymaekers en Drake Daenen, nog even en ze gaan al naar de kleuterklas.

Favoriete groep
Een kwarteeuw geleden was dit verschijnsel, zeker in Vlaanderen, nog vrij onbekend. En toch stond het besluit van Theo De Ruyck helemaal vast: de tweeling die zijn Marie-Thérèse binnenkort op de wereld ging zetten, zou namen krijgen van de leden van zijn favoriete rockgroep: Guns N' Roses. Een stelletje ongeregeld uit Los Angeles dat op enkele jaren tijd de wereld had veroverd met hits als 'Paradise City', 'November Rain' en 'Sweet Child O' Mine'.

Speciaal maar mooi
«Hij heeft me dat op een dag gewoon gezegd», herinnert Marie-Thérèse zich. «'Ze gaan Slash en Izzy heten, zoals de twee gitaristen van Guns N' Roses.' Ik vond dat prima. Beetje speciaal, maar daardoor ook bijzonder en best wel mooi.»

2

Wat Slash en Izzy vinden van hun naam, welke gelijkenissen ze vertonen met de GnR-gitaristen en op welke grappige manier hun vader besloot welke van de twee Slash zou heten, lees je in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer