Marcel Vanthilt.
VRT Arne Rombouts Marcel Vanthilt.

Marcel Vanthilt volgt Luc Janssen op als presentator Radio 1: “Dit wordt geweldige speeltuin”

Vanaf maandag 11 maart neemt muzikant en tv-persoonlijkheid Marcel Vanthilt het over van Luc Janssen op Radio 1, die laatste gaat eind februari met pensioen. 

Vanthilt volgt Janssen op als presentator Retro, een eigenzinnig muziekprogramma waarin de nieuwe presentator de archieven van de VRT en de muziekgeschiedenis induikt voor de Radio 1-luisteraars. 

“Ik vond als luisteraar Retro al een van mijn favoriete programma’s”, zegt de 61-jarige Vanthilt. “Op muzikaal vlak zijn er immers geen limieten: van rock, over smartlappen, Italiaanse popmuziek, tot new wave en disco… Alles kan. Leuk bovendien om die dan te combineren met fijne verhalen. Ik kijk er naar uit om dit met de samenstellers te maken, dit wordt een geweldige speeltuin.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fons Casteels

    Die man heeft geen stem voor Radio 1, maar voor de hardrock programma's op Studio Brussel. Dat hij toch de doorsnee-luisteraars van Radio 1 mag afschrikken, heeft wellicht te maken met zijn uitgesproken SPA-profiel.

  • patrick morel

    Luc Janssens deed me veel glimlachen met zijn gevatte commentaren maar spijtig genoeg stak hij nooit weg dat hij door een linkse bril keek zoals zovelen bij de staatsomroep. Of Marcel de goede vervanger wordt weet ik niet, eerst goede muziek draaien en niet te veel praten, dat is een begin.

Lees meer