4
Dieter Bacquaert

Exclusief voor abonnees

Marmalade-baas wordt vervloekt in BV-land wegens achterstallige betalingen: “Ik had mijn bedrijf ook kunnen stopzetten, maar dan hadden ze hun centen nooit gezien”

“Ja, ik heb wakker gelegen van de miserie die ik heb veroorzaakt, maar ik wil het goedmaken.” Aan het woord is Marmalade-baas Yoshi Aesaert (30). Hij en zijn productiehuis, dat onder meer ‘Gent West’ maakt, worden al maandenlang vervloekt in BV-land. Telkens om dezelfde reden: achterstallige betalingen. Na maanden van strikt stilzwijgen, spreekt de man nu toch in Dag Allemaal. Verzoenende taal vooral.

“Ik ben iets rustiger geworden. Ik ben dan ook al dertig intussen.” Yoshi Aesaert vertelt het met de glimlach te midden van z’n betoog over ‘zijn’ Marmalade. Het productiehuis dat hij op z’n 25ste uit de grond stampte, en dat tot enkele jaren geleden naam maakte met romantische komedies, vaak remakes van buitenlandse films en series. Denk aan ‘Wat Mannen Willen’, ‘Allemaal Familie’ of ‘Bad Trip’. Prestigereeks ‘Gent West’ was de parel aan de kroon van Marmalade. Hij werd ‘Jong Ondernemer van het Jaar’, de weg naar bestendig succes lag open. Maar plots liep het mis. Enkele ­musicals werden financiële fiasco’s, rekeningen bleven onbetaald, acteurs en crewleden bleven radeloos achter zonder centen, filmopnames werden stopgezet. Yoshi ­Aesaert kreeg bakken kritiek over zich heen. ‘De cowboy van de romcom (romantische komedies, nvdr)’ werd hij ­genoemd, een fantast, megalomaan... Geen enkele keer voelde de jonge bedrijfsleider zich geroepen om in de verdediging te gaan, zelfs niet nadat acteur Peter Van de Velde op een persconferentie zijn cool verloor en uitschreeuwde dat hij nog áltijd niet was ­betaald door Marmalade.

Er is een tijd geweest dat de communicatie met Marmalade en met jezelf, om het zacht uit te drukken, moeilijk liep, Yoshi. Waarom wil je ons nu wel te woord staan?

Dat we door een woelige periode zijn gegaan, zal je mij niet horen ontkennen. Het is zwaar geweest. Maar nu zijn we opnieuw een stabiel bedrijf, en klaar voor nieuwe projecten.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sacha Pepermans

    Top kerel. Geen kwaad in de zin, nooit. Vroeger mee opgetrokken en lekkere frietjes gegeten in z'n ouders' frietkot. En kleren kopen in z'n shop. Again, top kerel!

  • Peter Buyck

    Tja sorry maar je betalingen moet je doen. Niet de schuldeisers aan de schandpaal hangen omdat ze hun geld eisen.

Lees meer