VTM

Mathias Coppens raakt alweer gewond tijdens zijn programma: “Spijtig voorval bij de repetities”

In ‘Code van Coppens’ zetten Staf en Mathias Coppens voor een keer niet hun eigen lichaam en leven op het spel, maar toch slaagde Mathias erin om met een blauw oog in beeld te verschijnen. Op zijn wenkbrauw plakte een stevige pleister. Hoe dat gebeurd is? “Broederlijke agressie”, grapte Mathias in de uitzending, maar de werkelijke reden is een werkongeval. 

“Een spijtig voorval tijdens de repetities. Tijdens een proef is een glas gesprongen, en de scherven vlogen richting m’n wenkbrauw. Dat heeft natuurlijk fameus gebloed en ‘t was een stevige wonde, maar alles is intussen genezen”, vertelt de presentator. Omdat de afleveringen niet chronologisch worden uitgezonden, verschijnt Mathias ook af en toe zonder gehavend gezicht in beeld. “In de recentste aflevering zag het er erger uit omdat dit de eerste opname na het ongeluk was”, klinkt het bij VTM. 

Het is trouwens niet de eerste keer dat Mathias zich bezeert tijdens opnames. Elk seizoen van ‘Het Lichaam van Coppens’ is het al zo geweest”, geeft hij toe. Enkele jaren geleden maakte hij in dat programma een lelijke val op de atletiekpiste. Zijn rechterschouder was toen ontwricht en een stuk kraakbeen werd bij de val losgescheurd. Er volgden een pijnlijke operatie, zes weken platte rust en drie maanden revalidatie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer