Michel Van Den Brande.
photo_news Michel Van Den Brande.

Michel Van den Brande serieus over politieke carrière: “Met uitzondering van Gwendolyn Rutten mag iedereen mij bellen”

In Dag Allemaal vertelde Michel Van den Brande (56) al eens over zijn politieke ambities. Dat hij het toen serieus meende, maakt hij duidelijk in de Krant van West-Vlaanderen, waar hij zijn ambities nog eens extra toelicht. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Michel Van den Brande vertelt in de Krant van West-Vlaanderen dat hij die uitspraken over in de politiek gaan, niet zomaar deed. “Ik doe het niet om in de belangstelling te komen”, laat hij optekenen. “Ik heb het al gemaakt in het leven. Maar er loopt vandaag van alles mis in dit land, en de mensen pikken het niet langer. Er is nood aan politici die het durven te zeggen zoals het is. Ik moet denken aan dat liedje van Willem Vermandere: die ‘bange, blanke man’ is een bange blanke politicus geworden. Misschien moet ik Jean-Marie Dedecker eens bellen. Die zegt tenminste zijn gedacht.” 

Van den Brande is ervan overtuigd dat hij de geschikte man is om de politiek in te gaan. “Men zegt wel eens dat je een olifantenvel moet hebben om in de politiek te gaan. Ik heb niet alleen een dik vel maar ook een brede rug", vertelt hij. “Maar ik heb ook het hart op de tong en spreek de taal van de gewone man. Als mensen mij daarom een populist of opportunist willen noemen, laat ze dan doen. Mijn grote mond kan van pas komen om de waarheid te zeggen en ik zou nooit beloftes doen die ik niet kan waarmaken. Wel ben ik mij ervan bewust dat ik die plannen niet alleen kan realiseren. Ik ben onervaren in de politiek, en ik ben maar tot mijn twaalfde naar school geweest.” Dus roept hij politici op om samen met hem voor verandering te zorgen. “De kiezer werd na de laatste verkiezingen bedrogen en ik wil er in 2024 mee voor zorgen dat dit de traditionele partijen zuur opbreekt. Dus ja, het is mij menens. Met uitzondering van Gwendolyn Rutten mag iedereen mij bellen.”

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel De Maesschalck

    Wil waarschijnlijk verkozen worden om onschendbaar te zijn. Dan moet hij zijn boetes voor zijn snelheidsovertredingen niet meer betalen.

  • Michael Bigot

    Hij zou niet opvallen tussen de huidige politiekers......

Lees meer