3 Blur in 1994. Bassist Alex James (tweede van links) beschrijft de excessen van de groep in ‘Bit of a Blur’. “Ik stopte nu en dan met het hebben van seks, maar alleen om meer drugs te nemen.”
Getty Images Blur in 1994. Bassist Alex James (tweede van links) beschrijft de excessen van de groep in ‘Bit of a Blur’. “Ik stopte nu en dan met het hebben van seks, maar alleen om meer drugs te nemen.”

Exclusief voor abonnees

“Ik stopte alleen met seks om drugs te nemen”: waarom rockbiografieën zo populair zijn

Weinig mensen leiden zulke interessante en soms absurde levens als rocksterren. Is dat meteen ook de belangrijkste verklaring waarom muzikanten, van Debbie Harry tot Flea van Red Hot Chili Peppers, hun memoires uitbrengen? “In een goede biografie krijg je een antwoord op de vraag waarom je een artiest zo fascinerend vindt.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer