4 V.l.n.r. Tekst uit ‘Bad Liar’ van Imagine Dragons, ‘Honey’ van Brockhampton en ‘Idontwannabeyouanymore’ van Billie Eilish. Rechts: Stefanie Mannaerts van Brutus.
DM V.l.n.r. Tekst uit ‘Bad Liar’ van Imagine Dragons, ‘Honey’ van Brockhampton en ‘Idontwannabeyouanymore’ van Billie Eilish. Rechts: Stefanie Mannaerts van Brutus.

Exclusief voor abonnees

“Muziek stelt me gerust: er zijn meer mensen zoals ik”: waarom jongeren troost putten uit popmuziek

Muziek speelt een grote rol in de ontwikkeling van adolescenten. En nu muziek alsmaar emotioneler en persoonlijker wordt, vinden jongeren gemakkelijker soelaas bij hun muzikale helden. “Ariana Grande geeft me de kracht om mijn emoties uit te spreken.”

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dick De Zeure

    Niet alleen bij jongeren. Muziek is altijd een meerwaarde in mijn leven geweest en nu als 60 plusser is het dat nog steeds.Ik zou me zelfs geen leven zonder muziek kunnen voorstellen.

Lees meer