2 Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson  van ABBA.
Photo News Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson van ABBA.

ABBA komt mogelijk met heel nieuw album

De langverwachte comeback van ABBA later dit jaar gaat mogelijk meer worden dan alleen twee nieuwe singles. "Een nieuw album is mogelijk",  zegt Björn Ulvaeus tegen de Londense krant Evening Standard. "Of bijvoorbeeld vier liedjes. Maar we gaan in ieder geval niet meer optreden. Dat is definitief."

ABBA kondigde in april aan om voor het eerst in 35 jaar tijd met nieuwe muziek te komen. De twee nummers worden eind december uitgebracht, tegelijkertijd met een speciale tv-uitzending van NBC en BBC.

De studiosessies voelden in ieder geval weer als vanouds, stelt Björn. "Het was fantastisch toen we allemaal weer in de studio stonden, dat was niet meer gebeurd sinds de jaren tachtig", aldus de 73-jarige zanger en componist. "Het voelde meteen vertrouwd. We hoefden maar even naar elkaar te kijken en we waren terug."

2 ABBA in hun hoogdagen in de jaren 70.
EPA ABBA in hun hoogdagen in de jaren 70.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • martine broos

    Top!

  • karel van zand

    Koop ik !

Lees meer