Billie Eilish lanceert haar eerste album.
AFP Billie Eilish lanceert haar eerste album.

Billie Eilish lanceert debuutalbum

Zangeres Billie Eilish heeft vrijdagochtend haar debuutalbum ‘When we all fall asleep, where do we go?’ gelanceerd. De plaat bevat veertien tracks. De gezaghebbende entertainmentsite Knack Focus omschrijft het werk als “een koortsdroom tussen puberteit en volwassenheid”.

De 17-jarige Eilish heeft zich in korte tijd ontpopt tot een fenomeen. Ze brak door met titelsong ‘Bored’ van de succesvolle Netflix-serie ‘13 Reasons Why’ en heeft inmiddels op Spotify meer dan 27 miljoen luisteraars per maand. Haar video’s op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken. 

De fans zijn vrijdagochtend in diverse talen lyrisch over haar debuutplaat. De hashtags #Billie en #BillieEilish waren binnen de korte keren trending op Twitter. “Ik heb pas vijf nummers gehoord en het is nu al mijn favoriete album ooit”, klinkt het. “Een hele nacht gewacht op dit meesterwerk en nu met tranen op repeat luisteren.”

De Amerikaanse ster heeft haar fans aangeraden het album in de juiste volgorde te luisteren, omdat de nummers een verhaal vertellen. Zij waarschuwt dat het album niet één ‘sound’ heeft; haar doel was naar eigen zeggen elk liedje zo anders mogelijk te laten klinken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer