Absynthe Minded mag de tijdelijke locatie aan de Kapucijnenvoer op 10 maart inwijden.
UNKNOWN Absynthe Minded mag de tijdelijke locatie aan de Kapucijnenvoer op 10 maart inwijden.

Concertzaal Depot verhuist tijdelijk voor verbouwingen

Het Leuvense Muziekcentrum Het Depot sluit haar concertzaal aan het Martelarenplein voor een tot anderhalf jaar voor renovatiewerkzaamheden en verhuist tijdelijk naar het voormalige Departement Verpleeg- en Vroedkunde aan de Kapucijnenvoer. Daar is plaats voor minstens 400 concertgangers. De nieuwe locatie wordt op 10 maart geopend met een concert van Absynthe Minded.

Het Depot was de afgelopen jaren gehuisvest in een voormalige bioscoop die de stad in de jaren negentig aankocht voor het toenmalige Vlaams Radio Orkest. Het stadsbestuur stelde de zaal in 2005 ter beschikking van Het Depot, dat er een honderdtal concerten per jaar organiseert en op jaarbasis circa 50.000 bezoekers over de vloer krijgt. Daarnaast heeft Het Depot ook een educatieve werking en stelt het repetitieruimtes ter beschikking.
 
Capaciteitsverhoging
Vanaf 1 maart starten de renovatiewerkzaamheden aan de concertzaal. Onder meer het sanitair en de vestiaire worden vernieuwd. Door de nooduitgangen te verbreden kan de capaciteit worden verhoogd van 640 tot 800 personen. Daarnaast wordt ook de foyer verbreed, waardoor er kleine concerten kunnen plaatsvinden. Er worden ook repetitie- en opnameruimten geïnstalleerd, naast leslokalen.
 
5 miljoen euro
De totale kost van de werken bedraagt om en bij de 5 miljoen euro, waarvan de stad 2,7 miljoen euro voor haar rekening neemt, de Vlaamse Gemeenschap 1,3 miljoen, de provincie Vlaams-Brabant 150.000 euro en Het Depot de rest. (belga/tma)

Lees meer