Dr. Dre deed de afgelopen tien jaar goede zaken.
EPA Dr. Dre deed de afgelopen tien jaar goede zaken.

Dr. Dre is best verdienende artiest van het decennium

Hoewel rapper en producer Dr. Dre (54) al jaren niet zo actief meer is in de muziek, heeft hij het voorbije decennium toch het meest verdiend. Dat heeft zakenblad Forbes uitgerekend.

Dr. Dre harkte  de voorbije 10 jaar in totaal 950 miljoen dollar binnen, voornamelijk dankzij zijn koptelefoonmerk Beats. De rapper verkocht het bedrijf vijf jaar geleden aan Apple, maar heeft nog steeds zo'n 20 procent van de aandelen. 

Taylor Swift

Andere artiesten uit de top 3 van de lijst van Forbes verdienden hun geld op een meer traditionele manier. Zo zag Taylor Swift haar bankrekening de afgelopen tien jaar groeien met 825 miljoen dollar, dankzij haar tours en albums. Ook Beyoncé verdiende haar 685 miljoen dollar vooral met muziek, maar deed ook goede zaken door samenwerkingen met onder meer Adidas. Ook U2 (nummer 4 met 675 miljoen dollar) en Diddy (nummer 5 met 605 miljoen dollar) hebben tien goede jaren achter de rug.

Overleden artiesten

Als de lijst ook overleden artiesten zou bevatten, stond Michael Jackson ver bovenaan. Het vermogen van de zanger, die in 2009 overleed, groeide de afgelopen tien jaar met ruim 2,3 miljard dollar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer