Photo News

Alex Callier zwaar onder vuur om afwezigheid Hooverphonic op Songfestivalnummer: “Misplaatst divagedrag”

Zaterdagavond vond het ‘alternatieve’ songfestival plaats, dat niet kon doorgaan door de coronacrisis. Het werd een show die hoop moest geven in moeilijke tijden en werd live uitgezonden in 45 landen. Het hoogtepunt was ‘Love shine a light’, het nummer waar alle landen aan meewerkten, behalve ons land. Eerder besliste Alex Callier dat Hooverphonic niet zou meedoen omdat hij het geen goed nummer vindt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Om de kijkers een hart onder de riem te steken, kwamen alle deelnemers samen in het slotnummer ‘Love shine a light’. Dat is een cover van het winnende lied uit 1997 door Katrina and the waves, die zelf ook een gastoptreden maakte. De grote afwezige: Hooverphonic. Als enige uit de 41 deelnemende landen deed België niet mee aan het nummer.

In ‘Gert Late Night’ onthulde Alex Callier zijn beslissing donderdag al. “Dat is dwarsliggen Alex, waarom doen we niet mee?”, vroeg James Cooke hem. “Omdat het een kutnummer is”, zei Alex kort. “Ik doe dit 25 jaar en heb nog nooit iets gedaan tegen mijn goesting. Ik heb mij ingeschreven omdat ik dan zelf de productie en act mocht bepalen.”

En dat zint de Songfestivalfans niet. Op Twitter werd Callier zwaar onder vuur genomen voor zijn beslissing. “Ben al jaren enorm fan van Hooverphonic, maar dat de band (ik vermoed Alex Callier) namens België weigerde mee te doen aan het gezamenlijke #ShineALight omdat de song hen niet aanstond, vind ik op zo’n avond misplaatst divagedrag”, schrijft een Twitteraar. Heel wat mensen delen dezelfde mening. “Een Schaamte voor België” of “hoe groot kan je ego zijn?” zijn maar enkele van de reacties.

242 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yelene dekann

    Ieder zijn gedacht,ieder zijn ding en zijn ding is het niet...

  • myriam mertens

    Dat hij volgend jaar maar thuis blijft en iemand anders laat gaan die wel openstaat voor iets dat van hen gevraagd wordt.Als hij gaat zal hij zeker door de andere landen afgestraft worden en terecht.

Lees meer