Eurovision

Dit liedje had waarschijnlijk het Songfestival 2020 gewonnen

Als het Eurovisiesongfestival gewoon was doorgegaan, had Bulgarije waarschijnlijk gewonnen. Dat denken althans alle grote bookmakers. Zij dichtten zangeres Victoria de meeste winstkansen toe: ruim 12 procent.

Het liedje van Victoria, ‘Tears Getting Sober’, stond de afgelopen negen dagen op de eerste plaats bij de wedkantoren, wisselend tussen de 11 en 13 procent. Litouwen en Zwitserland stonden bij de laatste tussenstand op de tweede en derde plaats met ieder 10 procent. Ook IJsland (9), Rusland (8) en Italië (7) deden nog volop mee.

De Belgische inzending, Hooverphonic, had nog geen grote indruk gemaakt bij de ‘bookies’. De groep stond met hun nummer ‘Release Me’ op plaats 17, met een slaagkans van 1% om de liedjeswedstrijd te winnen.

Opgemerkt moet worden dat de bookmakers het de afgelopen vijf jaar maar twee keer bij het juiste einde hadden, in 2015 en 2019. Wel komen de gokkers steevast dicht in de buurt. Doorgaans kan je met een topnotering bij de bookmakers in ieder geval rekenen op een topnotering op het songfestival.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer