Eliot reageert op uitschakeling in halve finale Songfestival: “Natuurlijk waren we verbaasd en geshockeerd”

“Dit was echt niet de uitslag die we in gedachten hadden. Eerlijk, we waren behoorlijk verrast. Zeg maar geshockeerd. Maar het is en blijft het Eurovisiesongfestival. Voorspellingen zijn wat ze zijn en tellen niet mee als de punten worden uitgedeeld. En ze hebben ons duidelijk niet geweldig geapprecieerd. Maar, ik onthou vooral alle goeie momenten die we hier hebben beleefd, de vele goeie reacties die we hebben gehad.” Zo reageert onze Elliot Vassamillet na zijn toch wel onverwachte en licht pijnlijke uitschakeling in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival.

Het duurde een dagje voor Eliot helemaal bekomen was van de tik die hij in de artiestenruimte van de Expo in Tel Aviv te verwerken kreeg. Te veel landen gaven te weinig punten om België binnen de tien eerste landen te plaatsen. Exit Eliot.

“Eerlijk, ik ben niet super ontgoocheld. Ik vind het vooral triest voor ons land, meer dan voor mezelf”, klinkt het. “Je draagt de hoop van zoveel Belgen en dan kan je het niet waarmaken. Dat is niet leuk. Sterker, dat is ronduit triest. Maar ik moet me troosten met de gedachte dat ik echt het allerbeste van mezelf gegeven heb. We hebben onze act goed gebracht, vond ik persoonlijk. Alleen vonden heel wat andere landen dat niet goed genoeg.”

Slopend

“Die puntenuitreiking is echt wel slopend”, vervolgt de 18-jarige zanger. “Ik was echt niet de enige van onze delegatie die, euh, een beetje verbaasd was, zeg maar geshockeerd was, over de uiteindelijke uitslag. Neen, ik ga hier geen namen van landen noemen waarbij we toch raar opkeken dat ze naar de finale mochten. Maar ik moet naar mezelf kijken. En dan herhaal ik graag dat we met z’n allen ons uiterste best hebben gedaan. Eerlijk, ik denk niet dat ik hier beter had kunnen presteren dan ik gedaan heb.”

“Nu de wedstrijd voor ons voorbij is, ga ik, samen met mijn ouders, toch wat genieten van Tel Aviv. We gaan zaterdag ook naar de finale, uiteraard. Ik wil mijn goeie vrienden uit o.a. Spanje en Kroatië gaan aanmoedigen. Super gasten, echt waar. En ik heb niet het minste benul wie hier straks gaat winnen. Alles kan blijkbaar. En vooral, niks is zeker, zo heb ik nu zelf mogen ervaren.”

Terug naar school

“Volgende week is het voor mij weer business as usual. Terug naar school om mijn jaar netjes en goed af te werken. En tussendoor verder werken aan een full-cd. Ik blijf samenwerken met Pierre Dumoulin, mijn producer. Het is toch niet omdat de uitslag hier op het Songfestival anders is dan ik had verwacht, dat we nu plots alles moeten omgooien. Wel integendeel. We gaan rustig samen werken, onze tijd nemen en er voor zorgen dat we ergens na de zomer mijn cd kunnen voorstellen. Afspraak dan”, zo besluit Eliot, waarna hij samen met de Belgische delegatie de bus opspringt en richting Tel Aviv trekt. 

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    Dit is geen Europese songfestival meer zoals vroeger ...en wat doen landen als Turkije,Israël,Australië enz... Laat staan het niveau van de liedjes ......??? Pure schande ...waardeloos geworden ... Zappen is de boodschap ...

  • JORIS NIJS

    Als jullie nog verbaasd waren bewijst dat alleen jullie onkunde!

Lees meer