Nederland wint het Songfestival: herbeleef hier alle hoogtepunten van de finale

Het is gebeurd. Nederland stond te boek als gedoodverfde favoriet van deze Songfestival-editie, en het land maakte die favorietenrol ook waar in een razend spannende puntenstrijd. Volgend jaar vindt het Songfestival dus bij onze Noorderburen plaats, en wel in Amsterdam.

Het moet een van de spannendste momenten in het leven van de Nederlanders geweest zijn. In een knotsgekke en volslagen onvoorspelbare puntenverdeling - waarbij Noorwegen ineens het grootste aantal punten van de televoting toebedeeld kreeg - werd Duncan Laurence op het allerlaatste nippertje toch nog de winnaar van het Songfestival. Het zag er immers lang naar uit dat Noord-Macedonië - bij de bookmakers niet eens in de top tien - wel eens de eindoverwinning zou kunnen behalen. Uiteindelijk zakten die met hun povere punten van de stemmende kijkers op het einde nog helemaal weg. Ook Zweden, die echt op het allerlaatste moment de winst aan hun neus voorbij zagen gaan, verdwenen nog uit de top 5. Duncan wordt gevolgd door Italië, Rusland, Zwitserland en Noorwegen.

Herbeleef hieronder alle hoogtepunten in onze livefeed:

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    Proficiat, gewoon zingen en er geen Hollywood filmpje van gemaakt, terechte winnaar ! B-jury schaam jullie.

  • Cecarine De Smet

    Duncan is een terechte winnaar!!! Maar een grote schande dat België 12 punten heeft gegeven aan Italië, dit lied trok echt op niks!!! Er waren veel betere liedjes!! En hopelijk heeft Spanje er een zomerhit bij!!

Lees meer