De Nederlander Duncan Laurence staat nog steeds in de top vier.
rv De Nederlander Duncan Laurence staat nog steeds in de top vier.

Uitslag Eurovisiesongfestival gewijzigd na fout Wit-Rusland

De uitslag van het Eurovisiesongfestival is veranderd omdat de jury van Wit-Rusland een fout heeft gemaakt bij het uitdelen van de punten zaterdag. Organisatie EBU maakte vandaag de aangepaste uitslag bekend. De top vier, met de Nederlandse winnaar Duncan Laurence, blijft ongewijzigd.

Wit-Rusland gaf per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen. Zo kreeg Israël bijvoorbeeld twaalf punten, maar die moesten eigenlijk naar Malta gaan. Duncan Laurence krijgt er zes punten bij, waardoor Nederland nu met 498 punten is geëindigd.

De eindstand ziet er nu voor veel landen anders uit. Zo staat Zweden nu op nummer vijf in de lijst van 26 deelnemers. Noorwegen, oorspronkelijk vijfde, moet het nu met een zesde plek doen.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Emile De Smedt

    Ieder zijn meug.Voor wie dag na dag overstelpt met muziek,banale liedjes,geroffel en gespetter krijgt er nog georkestreerd zwansfestival boven op.Hoeveel van dat soort vedetten bljven bekendheid genieten?Telkens minder stijl wel gek spektakel..Kost bom geld voor wat een tijfje nadien uit beeld valt.

  • Denise DE Groof

    Stop daarmee flauwe kul er zijn er betere die niet mee doen !!!

Lees meer