10
AP

'Vrouw met de baard' als laatste naar Eurosong-finale

Zwitserland, Slovenië, Polen, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland, Finland én -jawel- Oostenrijk: dat zijn de tien landen die zich vanavond wisten te plaatsen voor de Eurosong-finale, nu zaterdag. Conchita Wurst -beter bekend als de vrouw met de baard- mocht uiteraard niet ontbreken. Zij kwam als allerlaatste uit de bus, kwestie van de spanning wat op te drijven... Ter info: het gerucht dat Wit-Rusland de act van Oostenrijk niet uitgezonden zou hebben, klopt niet.

Wurst kreeg in Kopenhagen in ieder geval in het perscentrum alle handen op elkaar met haar optreden. Bij elke uithaal klonk luid applaus en gejuich. Na afloop van haar dramatische 'Rise Like a Phoenix' kreeg Conchita een staande ovatie van de internationale pers.

In de andere halve finale wisten Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden, IJsland en Nederland zich te kwalificeren. Naast Denemarken, dat vorig jaar met zangeres Emmelie de Forest de wedstrijd won met het liedje 'Only Teardrops', zijn Italië, Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Voor ons land is die eer niet weggelegd. Axel Hirsoux wist eergisteren blijkbaar niet voldoende te overtuigen. De Belgen mochten deze keer ook niet stemmen, dat mag zaterdag echter weer wel.

10 Sebalter (Zwitserland).
AFP Sebalter (Zwitserland).
10 Tinkara Kovac (Slovenië).
REUTERS Tinkara Kovac (Slovenië).
10 Naast Conchita vielen -visueel dan toch- vooral de Poolse meisjes op.
REUTERS Naast Conchita vielen -visueel dan toch- vooral de Poolse meisjes op.
10 Paula Seling & Ovi (Roemenië).
EPA Paula Seling & Ovi (Roemenië).
10 Carl Espen (Noorwegen).
AP Carl Espen (Noorwegen).
10 Freaky Fortune feat. RiskyKidd (Griekenland).
AP Freaky Fortune feat. RiskyKidd (Griekenland).
10 Firelight (Malta).
AFP Firelight (Malta).
10 Teo (Wit-Rusland).
REUTERS Teo (Wit-Rusland).
10 Softengine (Finland).
AFP Softengine (Finland).

Lees meer