3 Frontman James Hetfield (links) en gitarist Kirk Hammett.
ANP Frontman James Hetfield (links) en gitarist Kirk Hammett.

Metallica speelt André Hazes in Amsterdam

Een opvallend intermezzo vanavond bij het concert van Metallica in de Johan Cruijf-Arena in Amsterdam. Tussen het gitaargeweld door brachten gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo een ode aan een artiest, die zij respecteren. En dat was niemand minder dan André Hazes (1951-2004).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem”, zei de band voorafgaand aan het optreden. Met Robert Trujilo op bas en zang en Kirk Hammett op gitaar brachten bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen ten gehore in de Johan Cruijff Arena.

De reactie uit het stadion was overwegend positief. Het publiek reageerde eerst lachend en zong vervolgens enthousiast met de band mee. Dat was nodig, want de zang van Trujilo (en dan vooral zijn Nederlands) was gebrekkig, maar ook aandoenlijk. 

Metallica staat in de Johan Cruijff Arena in het kader van WorldWired Tour. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en een kasteel leidt. Op zondag 16 juni staat 's werelds bekendste metalband in het Koning Boudewijnstadion.

3 Frontman James Hetfield (55).
ANP Frontman James Hetfield (55).
3 Bassist Robert Trujillo (54).
ANP Bassist Robert Trujillo (54).

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Mertens

    Ze spelen zondag 16 juni in het Koning Boudewijn stadion ipv zaterdag

  • dominique conings

    Correctie:Metallica staat niet zaterdag, maar zondag in het koning Boudewijn stadion!

Lees meer